Országos tüntetésekre készülnek a gazdák

gazdák tüntetés
Pozsony |

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) szerint a szlovákiai gazdák egyre elégedetlenebbek Ján Mičovský földművelésügyi miniszter tevékenységével, aminek az elkövetkező időszakban – az aktuális járványügyi megszorítások ellenére is – szeretnének hangot adni.

„A járványügyi megszorítások idején, amikor az emberek és cégek többsége is teljes létbizonytalanságban él, Ján Mičovský nem a problémák megoldására koncentrál, hanem visszaél a megszorítások adta lehetőségekkel, és csak populista intézkedésekre futja a részéről” – állítja Miroslav Štefček, az SPPK alelnöke. A szakmai szervezet ezért határozottabb fellépésre készül. „A járvány során bevezetett korlátozások miatt egyelőre el kell tekintenünk a masszívabb tüntetésektől, a korábban meghirdetett sztrájkkészültség azonban már nem elég” – vallja Emil Macho, az SPPK elnöke. A szakmai szervezet már tegnap szlovák élelmiszereket tartalmazó dobozokat küldött a kormánytagoknak, ezzel is jelezve, hogy veszélyben a hazai élelmiszer-termelés.

„Mičovskýnak egy üres dobozt küldtünk, hogy lássa, hová vezethetnek az elhibázott lépései”

– tette hozzá Macho. Pénteken a kórházaknak, nyugdíjas- és gyermekotthonoknak is küldenek hazai élelmiszerekből álló csomagokat. „A jövő hétre egy tiltakozó akciót is szervezünk, ennek a formájáról később tájékoztatunk” – mondta el az SPPK elnöke, aki szerint a járványügyi megszorítások feloldását követően masszív országos tüntetésekre számíthat a kormány.

Mičovský visszautasította az SPPK képviselőinek az állításait. Szerinte mindent megtesznek az ágazat érdekében, és a szakma képviselőivel folytatott tárgyalásokkal szeretnék elejét venni a helyzet elmérgesedésének.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?