Rendhagyó idény lesz a Vadas fürdőben

Párkány
Párkány |

A Vadas fürdő várhatóan június 15-én nyit ki, de az idei szezonban létszámkorlátozással és néhány berendezés használatának tiltásával számolhatunk. Nem kizárt, hogy csak online vehetünk belépőt, és az sem biztos, hogy a régi fürdő üzemelni fog. 

A járványhelyzet miatt az új, mintegy kétmillió eurós élménymedence kivitelezési munkái is csúsztak, mert a magyarországi cég nem tudott átjönni a határon. 

Nyáron már működne
Hogenbuch Endre igazgató azért reméli, hogy júniusban már üzembe helyezési engedélyt kapnak az új létesítményre. „Körülbelül 1 hónapos késésben vagyunk az építéssel, ugyanis a kivitelező a határzár miatt olyan munkafolyamatokat sem tudott elvégezni, amelyek miatt egyéb munkák is álltak. Három hete viszont már dolgoznak, ha minden jól megy, akkor június második felében, július elején már üzemeltethetjük a medencétˮ – részletezte az igazgató. 
A fürdő legkorábban június 15-én nyit, de ez sem megy máról holnapra, mert tereprendezési, kertészeti, közegészségügyi és járványügyi szempontból is fel kell készülniük az idénykezdésre. Ez utóbbi roppant fontos lesz, ugyanis idén létszámkorlátozással és néhány berendezés használatának tiltásával számolhatunk a Vadasban. 

Biztos lesz korlátozás
„Még nem tudjuk, hogy a Covid-19 miatt milyen szigorításokat ír elő a tiszti főorvos, miként azt sem, hogy milyen keretszámokat engedélyez a medencék használatára, az elszállásolásra, a benti összlétszámra stb. Viszont Csehországból már vannak szakmai anyagok. Elképzelhető például, hogy a hullámmedencében nem használhatjuk a hullámgenerátort. Nem működhetnek majd a buzgárok és a gyorsfolyók. Lehet, hogy a napernyők felét nem használhatjuk, vagy hogy a csúszdán kétméteres távolságban állhatnak csak egymástól az emberek. A tiszti főorvos azt is meg fogja szabni, hány ember lehet egyszerre elszállásolva a fürdő területén és a Thermál Szállóban, miként az sem kizárt, hogy minden szállóvendég után egy napot a szoba teljes fertőtlenítésére kell szánni. Épp ezért mi már most több lehetséges változattal dolgozunkˮ – sorolta a várható szigorításokat Hogenbuch. 

Belépés csak online? 
Mivel a fürdőzők létszámát mindenképp korlátozni fogják, ezért nincs kizárva, hogy a belépőjegyek fajtáit is redukálják és a városból, 
a kintről érkező napi látogatók csak interneten keresztül, online vehetnek majd jegyet a strandra. Ez azért is indokolt lenne az igazgató szerint, hogy ne legyen tumultus és fejetlenség a pénztáraknál és ne legyenek konfliktusok, erőszakos helyzetek. „Tavaly a befogadóképességünk elérte a 11 300 főt. Idén elvileg az új medencével ez a szám még több lenne. Ezt viszont rendeletileg vissza fogják nyesni. Hogy mennyire, erről az Érsekújvári Közegészségügyi Hivatallal is tárgyalni fogunk. De azt nem tudom elképzelni, hogy maximum kétezer ember lehet a kapacitásunk és négyezer ember lakhat a fürdő területén. Ilyen szigorítást nem tudok elképzelniˮ – taglalta a Vadas igazgatója. Hogenbuch azt is elmondta, hogy a fürdő területén működő vállalkozásokkal még mindig nem egyeztek meg a bérleti díjak csökkentéséről, de a koalíciós tanács múlt heti, bérletekről szóló megállapodása felgyorsíthatja a megállapodást. Szerinte viszont először tudni kell, ez pontosan kikre vonatkozik és milyen feltételekkel, kit kárpótol az állam. Egyelőre az sem biztos, hogy a régi fürdőt kinyitják idén Párkányban – erről a vezetés a polgármesterrel és a képviselő-testülettel is tárgyalni fog. 

Elhalasztott foglalások
A szállások elővétele a Vadasban továbbra is pang, a májusi foglalások is elvesztek már. Ugyanakkor többen a következő nyári idényre ütemezték át a befizetett foglalójukat. A határhelyzet még mindig zavaros, de ha jönnek is külföldről vendégek, az idei mindenképp rendkívüli év lesz a Vadasban. 
Valószínű, hogy kora ősszel a cég egyáltalán nem fogja tudni a megszokott, több százezres összeget befizetni a város kasszájba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?