Húsvét alatt korlátozná a kormány az emberek mozgását

Igor Matovič

Igor Matovič kormányfő (OĽaNO) vasárnap este a válságstáb ülése után ismertette a javaslatokat, melyeket holnap a kormány elé nyújt.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter bemutatta a szakértőket, akik tanácsokkal látták el a kormányt. A stáb tagja Andrea Kalavská korábbi egészségügyi miniszter is.

Kalavská köszönetet mondott Szlovákiai lakosainak, mert felelősségteljesen állnak a meghozott intézkedésekhez. Megköszönte a kormány határozott intézkedéseit is. Kalavská megkért mindenkit, hogy a húsvéti ünnepek alatt is tertsák be az intézkedéseket.

Hangsúlyozta, hogy az ünnepek alatt az idősek látogatása különös kockázattal jár, ezért arra kért mindenkit, hogy amennyiben lehet, az utazásokat mindenki hanyagolja.

Kalavská elmondta, hogy de facto semmi nem változik, de hangsúlyozottan kér mindenkit, hogy ne utazzon a rokonaihoz.

Matovič a javaslatok alapján holnap a kormányülésen javasolni fogja az emberek mozgásának korlátozását a húsvéti ünnepek alatt: április 8. és 14. között.

Kivételt jelent a bevásárlás, a munkába való utazás, az orvos meglátogatása, vagy a közeli természetbe való kirándulás (járáson belül).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?