Hullámzó a vágsellyei kézilabdázók szezonja

sala
Vágsellye |

A Slovnaft Handball Extraligában szereplő vágsellyeiek eddigi szezonja hullámzóra sikerült, sok volt a sérülés az idényben, ráadásul egy vérbeli irányító is hiányzott a csapatból. Úgy tűnik, most mindkét problémájuk megoldódik, így pozitívan vágtak neki a felsőházi rájátszásnak.

Az eddigi szereplésükről, a jövőbeli reményeikről az alapszakaszban 5. helyen végző klub alelnökével, Szalay Péterrel telefonon beszélgettünk. 
„Az alapszakaszban a teljesítményünk hullámzó volt. Még most is az. Ez egyrészt annak tudható be, hogy a csapat át lett építve, érkezett egy csomó fiatal játékos. Az volt az elképzelés, hogy őket beépítjük a csapatba, mert a nagy részük juniorválogatott. Ez folyamatban is van. A szezon elején azt mondtuk, hogy az első hatban benne akarunk lenni, ezt sikerült is teljesíteni. Sajnos az idény eddigi részében nagyon sok volt a sérültünk. Rögtön a szezon elején két játékosunknak volt térdsérülése, egy másikuk a szezon közben sérült meg, a betegségekről meg nem is akarok beszélni” – értékelte a csapat eddigi teljesítményét Szalay Péter, a HKM alelnöke. 

Hozzátette, hogy a bajnoki szereplésüket az is nagyban befolyásolta, hogy eddig nem volt egy vérbeli irányítója a csapatnak. Ezért szerződtették le a téli szünetben – egyetlen játékos, akit igazoltak – Michal Kurkát. A 30 éves irányító az elmúlt hét évben a németországi harmadik és negyedik ligában szerepelt több csapatnál is. Erősítést jelenthet a csapatnak, hogy sérüléséből visszatért az ukrán szélső, Stas Pliasun. Szalay reménykedik benne, hogy a régi formáját fogja tudni nyújtani a szezon hátralévő részben. 

A vágsellyei csapat ugyan Vágbesztercén 30:21-es vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást, ennek ellenére az alelnök úgy gondolja, hogy a bajnokság három legerősebb csapata, a pozsonyeperjesiek, a vágbeszterceiek és a kassaiak is megfoghatók egy mérkőzésen. 

„Ahogy nézzük, és amelyik nap nézzük. Játszottunk a Prešovval idegenben, ahol egy góllal maradtunk alul, mert az eperjesiek annyira rosszul játszottak. Viszont Vágbesztercén meg mi játszottunk nagyon rosszul. A kassaiak pedig úgy jönnek hozzánk, hogy két balkezes játékosuk eligazolt külföldre. Bármi lehet, mindenesetre azon vagyunk, hogy mi a játékstílusunkon javítsunk. Az, hogy a rájátszásban hogyan fogunk tudni teljesíteni, az a pillanatnyi formától fog függeni. Szeretnénk bekerülni az első négybe. Hogy ez mennyire fog sikerülni, azt a meccsek fogják megmutatni. Mindenesetre bízom benne, hogy a fiataljaink fognak tudni úgy teljesíteni, ahogy mi azt elképzeltük, és Kurka szereplése is pozitívan mozdít a játékunkon.”

A vágsellyeiek 19.00-tól a kassaiakat fogadják, a felsőházi rájátszás második fordulójában. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?