Matovič felszólította a kormányfőt, hogy váltsa le Jankovskát

mato
Pozsony |

Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján felszólította Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnököt, hogy azonnal váltsa le Monika Jankovská államtitkárt, amiért feltételezhetően kapcsolatban állt Marian Kočnerrel.

 

"Jankovská azt állította, hogy nem ismeri Kočnert, ezzel szemben feltételezhetően több mint 1000 üzenetet váltottak annak letartóztatásáig." Matovič szerint ez elég bizonyíték arra, hogy a Smernek köze volt Ján Kuciak és jegyese meggyilkolásához.

Matovič hozzátette: Jankovská merényletet követett el az igazságszolgáltatás ellen, és Pellegrini Gál Gáborral (Híd) együtt "bűnrészesek ebben a merényletben".

Az OĽaNO elnöke kilátásba helyezte, hogy amennyiben vasárnap éjfélig nem váltják le Monika Jankovskát, hétfőn reggel 9:00 órakor egész napos tüntetést szervez az igazságügyi minisztérium épülete elé.

Peter Pellegrini szombaton nyilatkozott Jankovská ügyében. Elmondta: jelenleg nem áll rendelkezésére elég információ, de amint megkapja a megfelelő bizonyítékokat, gyorsan fog cselekedni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?