Nagyszombat megye idén 4,7 millió euróval támogatja a középiskolák felújítását

Nagyszombat |

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat 4,7 millió eurót különített el a középiskolák felújítására. A támogatásból kollégiumokat, tornatermeket, tantermeket fognak korszerűsíteni, ezen kívül felújítják néhány iskolaépület homlokzatát, kazánházát, mosdóit is.

„Mivel az oktatást prioritásként kezeljük, a nyári hónapokat arra használjuk ki, hogy jobb feltételeket teremtsünk a megye által fenntartott középiskolákban. A 2019-es megyei költségvetésből a legnagyobb pénzcsomagot éppen az iskolaépületek átépítésére és korszerűsítésére különítettük el” – fejtette ki Jozef Viskupič megyefőnök.

2019-ben a megye összesen 41, iskolákat érintő felújítási és átépítési projektet valósít meg. Az egyik dunaszerdahelyi gimnáziumba például liftet szerelnek fel a fogyatékkal élő diákok számára, a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában pedig 474 000 euróból felújítják a kazánházat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?