Nagytúri diákmenetelés a döntőbe

gyerek
Léva |

Régen láttak a focibarátok ilyen rangos mezőnyt, mint az idősebb diákok (U15) idei teremfocitornáján, melyen a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének a serlegéért küzdöttek. Legjobb a lévai KŠK volt.

Tavaly a döntőben a garamkálnaiak legyőzték a čajkoviakat, ebben az évben viszont nem sikerült megvédeniük címüket. Érdekességnek számított azonban, hogy a két csapat most csupán a harmadik helyért csatázott, s a küzdelemben a Garam mentiek voltak eredményesebbek (3:0).
Már a nyitómeccsen megszületett az első meglepetés, ugyanis az esélytelen nagytúriak bátor játékkal két vállra fektették a tavalyi tornagyőztest. A Korpona patak partján fekvő község tinédzsereit aztán a váratlan győzelem annyira fellelkesítette, hogy meg sem álltak a döntőig. „A folytatásban a szerencse is hozzánk szegődött, hiszen az alapszakaszban a rybníkiek már háromgólos előnyre tettek szert, a hajrában azonban odaadó teljesítményünknek köszönhetően kiegyenlítettünk. A negyeddöntőben is ránk mosolygott a szerencse, ugyanis a čajkoviak elleni meccs a rendes játékidőben döntetlenre végződött, de elsősorban Martin Žirko kapusunk bravúrjai után a büntetőpárbajból nyertesen kerültünk ki. A döntőben aztán már nem voltunk képesek felvenni a versenyt az erős ellenféllel. Mindenesetre a meglepetésszerű második hely számunkra hatalmas dicsőség, ami a továbbiakban önbizalmat adhat a fiúknak” – vélekedett Saliga József nagytúri edző, akinek védencei a déli régió csapatai közül a legjobban végeztek.
A másik elődöntős meccset alaposan elszórakozták a garamkálnaiak. A későbbi tornagyőztes, a lévai KŠK ugyan már 3:1-re elhúzott, amikor a véghajrában ellenfele csökkentette hátrányát. Ahelyett, hogy a garamkálnaiak az egyenlítésre törekedtek volna, csapatkapitányuk, Viktor Bajan egy értelmetlen csetepatét követően kétperces kiállítás sorsára jutott, így elúszott az egyenlítés lehetősége.
A KŠK, amely korábban már több alkalommal vívta ki a tornagyőzelmet, energikus, tudatos és mutatós játékkal rukkolt elő, s ebből kifolyólag joggal vehette át a területi szövetség elnökének serlegét.

Érdekes

IDŐSEBB DIÁKOK (U15) TEREMTORNÁJA A LÉVAI TERÜLETI SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT

A csoport: Kalná n/Hr.–V. Turovce 2:3; Kalná n/Hr.–Rybník 4:1; V. Tuovce–Rybník 3:3; Rybník–Kozárovce 6:2; Kozárovce–V. Turovce 2:3; Kozárovce–Kalná n/Hr. 0:7.
Sorrend:
 1. V. Turovce    3    2    1    0    9:7    7
 2. Kalná n/Hr.    3    2    0    1    13:4    6
 3. Rybník    3    1    1    1    10:9    4
 4. Kozárovce    3    0    0    3    4:16    0

B csoport: V. Ludince–H. Vrbica 3:2; H. Vrbica–Čajkov 1:2; KŠK Levice–V. Ludince 5:2; KŠK Levice–Čajkov 4:0; Čajkov–V. Ludince 5:0; H. Vrbica–KŠK Levice 2:7.
Sorrend:
 1. KŠK Levice    3    3    0    0    16:4    9
 2. Čajkov    3    2    0    1    7:5    6
 3. V. Ludince    3    1    0    2    5:13    3
 4. H. Vbica    3    0    0    3    5:13    0

Mérkőzés a 7. helyért: Kozárovce–H. Vrbica 2:4; mérkőzés az 5. helyért: Rybník–V. Ludince 4:4, büntetőkkel: 5:6; elődöntő: V. Turovce–Čajkov 2:2, büntetőkkel: 7:6; Kalná n/Hr.–KŠK Levice 2:3; mérkőzés a 3. helyért: Čajkov–Kalná n/Hr. 0:3; döntő: V. Turovce–KŠK Levice 1:8. 
Díjazottak – legjobb kapus: Kristián Osička (Kalná n/Hr.), legjobb mezőnyjátékos: Antus Tamás (V. Turovce), legjobb góllövő: Justin Bernáth (KŠK Levice). (áb)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?