NB I: Nyertek az esélyesek – Király Gábort kiállították a Fradi ellen

Fradi

Az első öt helyezett csapat mindegyike begyűjtötte a három pontot a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. Érdekesség, hogy a játéknap összes meccsét a hazaiak nyerték.

Nem csökkent a Fradi előnye

Papíron könnyű feladat várt a bajnok címért harcoló Ferencvárosra és Vidire is, de végül mindkét csapat megszenvedett a győzelemért. A szombathelyiek 70 percig jól tartották magukat a Groupama Arénában, akkor azonban Lovrencsics Gergő távoli bombája és az azt követő események megpecsételték a Hali sorsát. A Fradi vezető találata után ugyanis Király Gábor azt reklamálta, hogy két hazai játékos is lesen állt, amiért Karakó Ferenc sárgát adott a kapusnak, majd mivel tovább szövegelt, kiállította őt a bíró. A Fradi végül 2:0-ra legyőzte a Haladást, a Vidi pedig 1:0-ra a Mezőkövesdet, így továbbra is nyolc pont a különbség a két együttes között.

Király: Nem káromkodtam

Horváth Ferenc csapata az előző két fordulóban ugyan nyerni tudott, de a mostani vereséggel már nagyon közel került a kieséshez, hiszen nyolc forduló alatt 11 pontos hátrányt kellene ledolgozniuk Salátáéknak. A Haladás vezetőedzője a mérkőzést követően kemény kritikát fogalmazott meg Karakó játékvezetővel szemben.

Aki ismeri Király Gábort, tudja, hogy soha nem szokott káromkodni, nem tudom, mivel sérthette meg annyira a bírót, hogy kiállította. Az egész meccset fura felfogásban vezették. Itthon mindentől védik a játékosokat, aztán kimegyünk a nemzetközi porondra és azt látják a futballisták, hogy ott már nem galamblelkű játékvezetők vannak, akik mindent lefújnak – mondta Horváth.

Király Gábor is megszólalt a kiállításával kapcsolatban. „Annyit mondtam a bírónak, hogy ez les volt, ezért sárgát kaptam, majd újra közöltem, hogy akkor is les volt, kérdezze meg a partjelzőjétől. Teljesen normális hangnemben beszéltem vele, nem káromkodtam, nem értem miért kaptam piros lapot – fakadt ki a Haladás kapusa.

Debütálás vereséggel

A Puskás Akadémia–MTK mérkőzés nem szűkölködött az izgalmakban, fordulatokban és a komikus jelentekben sem. Utóbbiból akadt bőven: Artem Kicsak, az MTK ukrán kapusa több alkalommal sem értette meg magát a védőivel, Josip Knezevic, a hazaiak támadója az üres kapu előtt rálépett a labdára, a PAFC egyenlítő találatát pedig kézzel szerezte Nagy Zsolt. A 91. percben aztán a mindössze 18 éves Tamás Nándor góljának köszönhetően Felcsúton maradt a három pont. Minden azt jelenti, hogy a Feczkó Tamást váltó Lucsánszky Tamás vereséggel debütált az MTK kispadján.

Érdekes

A forduló nyertese: Holender Filip (Honvéd)

A kispestiek támadója tavasszal remek formában futballozik, nem csoda, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya meghívta a Szlovákia és Horvátország ellen készülő keretbe. Holender a mostani duplájának köszönhetően beérte a góllövőlistán 12 gólos Lanzafamét, így holtversenyben állnak az élen.

Érdekes

A forduló vesztese: Király Gábor (Haladás)

A szombathelyiek legendája akár a forduló nyertese is lehetett volna, hiszen az első félidőben kivédte Varga Roland 11-esét. A második játékrészben azonban addig reklamált, amíg kiállították, így szinte reménytelen helyzetbe hozta csapatát, ráadásul minimum egy meccsre eltiltják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?