Ötöt lőtt Újpesten a Fradi, tovább menetel a ZTE

Újpest.Fradi2024febr

A labdarúgó NB I 22. fordulójában idei negyedik győzelmét aratta a kiesés ellen menekülő Zalaegerszeg, míg a dobogóra hajtó Fehérvár és Puskás Akadémia is kikapott. A forduló zárómeccsén kiütötte az Újpestet a Ferencváros.

A forduló nyitómeccsén három vereség után győzni tudott az MTK. A fővárosi kék-fehérek hátrányból tudtak fordítani a Mezőkövesd ellen. A Zsóry nyeretlenségi sorozata így már kilenc mérkőzés óta tart.

Szombaton a ZTE tovább folytatta tavaszi menetelését. Márton Gábor vezetőedző csapata idei öt bajnokijából négyet megnyert, ezúttal a tavalyi meglepetéscsapat, a Kecskemét volt a szenvedő fél.

Diósgyőrben a 17. perc hozta meg a mérkőzés döntő pillanatát. Ekkor a VAR jelzését követően Pintér játékvezető kiállította a székesfehérváriak csapatkapitányát, Csongvait. Egy perccel később pedig már hátrányban is voltak a vendégek. A hazaiaknál sikerrel mutatkozott be a kispadon Vlagyimir Radenkovics, akivel négy meccses nyeretlenségi sorozatot tört meg a Diósgyőr.

A Debrecen november 12-e után tudott hazai pályán nyerni. A Loki két vesztes meccs után nyert újra, míg a Puskás Akadémia két győzelmet követően kapott ki. „Ma a cserék nem olyan játékot nyújtottak a második félidőben, mint vártam tőlük, nem hoztak elég frissességet a játékba. A gólnál rosszul osztottuk el a játékosokat a tizenhatoson belül. Nem vártam könnyebb mérkőzést, ez ma egy gólról szólt. Ha mi rúgjuk azt, akkor mi nyerünk, de nem így lett. Gratulálok a Debrecennek” – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón a felcsútiak köbölkúti edzője, Hornyák Zsolt.

Vasárnap a Paks egy tizenegyesgóllal tudtak nyerni a Kisvárda otthonában. A hazaiak többször is közel jártak az egyenlítéshez, de Mesanovic büntetőből sem tudott betalálni, így a Paks továbbra is őrzi első helyét a tabellán.

A Ferencváros viszont tapad rájuk, miután az első félidőben gyenge játékkal is kétgólos előnyre tettek szert Újpesten. A Derbi második félidején viszont már mindenben felülmúltak ellenfelüket a zöld-fehérek és további három gólt szerezve kiütötték legnagyobb riválisukat. Fradi sorozatban tizenötödször győzte le az újpestieket, amely az eddigi leghosszabb szériája az 1905 és 1916 közöttivel holtversenyben. „Nagyon szeretem ezt az atmoszférát, igazi derbihangulat volt ma este. Gratulálok a csapatnak és a játékosaimnak, a nemzetközi mérkőzések sokat kivettek belőlünk, de sikerült mentálisan és fizikálisan is felkészülnünk. Rotáltunk, változtattunk, az első tíz percben kerestük magunkat, de utána átvettük az irányítást. A szurkolóknak is szeretnék üzenni, ma is elképesztőek voltak. Az Olimpiakosz ellen talán nem játszottunk a Ferencvároshoz méltóan, de a reakciónk mindenképpen méltó volt a klubhoz. Nem maradt bennem hiányérzett, maximális elégedett vagyok a fiúk teljesítményével” – idézte a bajnoki címvédő honlapja vezetőedzője, Dejan Sztankovics szavait.

Eredmények

OTP Bank Liga, 22. forduló

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 3:1 (1:1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző. Gólszerzők: Németh (45., 70.), Varju (72.), ill. Cseke (7.). Jv.: Vad II. Sárga lap: Antonov, ill. Beriasvili.

Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE 3:1 (2:0)

Zalaegerszeg, 1588 néző. Gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), ill. Zeke (60.). Jv.: Csonka. Sárga lap: Sankovic, ill. Zeke, Varga Be., Horváth K.

Diósgyőri VTK–Fehérvár FC 4:0 (1:0)

Miskolc, 5164 néző. Gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Feuillassier (69.), Szabó L. (87., 89., az elsőt 11-esből). Jv.: Pintér. Sárga lap: Bényei (2.), Jurek (37.), ill. Szerafimov (84.). Piros lap: Csongvai (17.) – Fehérvár.

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1:0 (0:0)

Debrecen, 4132 néző. Gólszerző: Szécsi (75.). Jv.: Káprály. Sárga lap: Baranyai, ill. Batik, Slagveer.

Kisvárda Master Good–Paksi FC 0:1 (0:1)

Kisvárda, 1910 néző. Gólszerző: Mezei (33., 11-esből). Jv.: Antal. Sárga lap: Lippai, Lucas, Melnyik, Jovicic, Camaj, ill. Könyves, Szappanos, Kinyik.

Újpest FC–Ferencvárosi TC 0:5 (0:2)

Szusza Ferenc Stadion, 11 202 néző. Gólszerzők: Varga B. (36., 45.), Loncar (65.), Pesics (75., 82.). Jv.: Berke. Sárga lap: Loncar, Marquinhos - mindkettő Ferencváros.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?