Nem kezdték jól a rájátszást a komáromi röplabdázók

Komárom |

A komáromi VK Spartak UJS férfi-röplabdacsapata a extraliga alapszakaszában a 7. helyen végzett, az alsóházi rájátszást pedig két idegenbeli meccsel kezdték. Myjaván 3:1-es, Trencsénben 3:2-es vereséget szenvedtek, és hazai pályán sem sikerült javítaniuk, amikor esélyesebb csapat létükre váratlanul 3:1-re (25:15, 18:25, 22:25, 23:25) kikaptak az utolsó előtti helyen álló zólyomiaktól. Az alapszakaszban idegenben és Komáromban is simán megverték őket, most azonban minden másképp alakult.

A komáromiak az első játszmát óvatosan kezdték, s a vendégek az első percekben 3:1-re és 4:3-ra vezettek, de a hazaiak 4:4-es állás után  koncentráltabban játszottak, s kezükben tartották az első játékrészt. A játszma végig a hazaiak irányításával zajlott (8:5, 13:7, 18:12, 24:15). A komáromiak első szettlabdájukat értékesítve félgőzzel, osztálykülönbséggel 25:15-re nyerték az első játszmát – 1:0. A második játszmában a Duna-partiak játékából eltűnt a könnyedség, utoljára 5:4-nél vezettek. A vendégek koncentráltabb játékkal reagáltak a hazaiak ötlettelen röplabdájára, s végig domináltak a második játszmában. Erősebben és pontosabban szerváltak, kevesebb hibával játszottak, s 9:10-es állás után a komáromiak ki nem kényszerített hibái következtében fokozatosan el is húztak (10:15, 14:19, 18:24). A játszmát második szettlabdájukkal nyerték a zólyomiak 25:18-ra – 1:1.

A harmadik játszmában a hazaiak a fenyegető veszély ellenére sem változtattak játékstílusukon, hibáik pedig szaporodtak. Gyengén szerváltak, az adogatásfogadással is gondok voltak, s három rontott szervájuk mellett hat hibát is vétettek, ami kilenc pontot jelentett az ellenfélnek. A zólyomiak a harmadik szettet második szettlabdájukkal 25:22-re nyerték – 1:2.

A vendégek egyre jobban érezték, hogy ők el is vihetik Komáromból a három pontot, mert a komáromiak a mérkőzés elejétől semmit nem változtattak: se a játékelemek hatékonyságán, se a taktikájukon, se a csapat összetételén. A mérkőzésen a röplabdázás szépségéből nem sok volt látható. A labdamenetek rövidek, 2–3 érintésesek, az ellenfél számára átláthatóak voltak, amit természetesen ki is használtak a zólyomiak. A negyedik, utolsó játszmában a vendégek 9:9-es állás után 1–2 ponttal végig vezettek (12:14, 17:19, 21:23), amit a játszma finisében is megőriztek. Második szettlabdájukat értékesítették, a szettet 25:23-ra nyerték, a mérkőzést pedig megérdemelten 3:1-re. A Duna-partiak a rájátszás három mérkőzésén csupán egy pontot szereztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?