Egy meccset behúztak Százvaiék Pozsonyban

röpi

Egy viszonylag sima győzelemmel és egy már agyon-nyert meccs elveszítésével rajtoltak a komáromiak a címvédő pozsonyi VKP otthonában a férfiröplabda Niké Extraliga döntőjének első két találkozóján.

Péntek este csupán kétszer vezettek a házigazdák a GoPass Arénában rendezett mérkőzésen – igaz, 1:0 után a második alkalommal, 24:23-nál rögtön szettlabdához is jutottak általa az első játszmában. Ha akkor sikeresek lettek volna a pozsonyiak, vélhetően nagyot fordult volna a meccs, mivel végig a komáromiak vezettek, néha komoly pontelőnnyel. A piros-fehérek azonban zsinórban három ponttal behúzták a szettet, onnantól pedig nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót.

„Néhány apróságtól eltekintve kitűnő teljesítményt nyújtottunk. Az első szettben túlzottan idegesek voltunk, de aztán sikerült megnyugodnunk. Nagyon jól felkészültünk a VKP-ból, gratulálok a srácoknak” – nyilatkozta František Ogurčák, a komáromiak edzője. A rivális mestere, Robin Pělucha – aki korábban Komáromban is dolgozott – pedig hozzátette, szerinte az első szett megnyerése sem változtatott volna a végeredményen, mert messze volt a játékuk az optimálistól.

A döntő második mérkőzését meglepően korán, másnap 14.00-tól rendezték, ezért a komáromiak haza sem utaztak pénteken. Szombaton pedig ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták, az első két szettet biztosan hozták (25:21, 25:19). A harmadikban is ment minden, mint a karikacsapás, 11:4-re, majd egy kisebb hazai fellángolás után 17:14-re is vezettek a piros-fehérek, hogy aztán a hajrát a VKP nyomja meg (25:23). A negyedik játszmában szinte pontosan ugyanez játszódott le: 11:4-es, majd kisebb hazai fellángolás után 17:14-es komáromi vezetés, hogy aztán a hajrát a VKP nyomja meg (25:23).

De még a sorsdöntő tiebreak hajrájában is egészen közel voltak Százvaiék a győzelemhez, a pozsonyiak azonban két meccslabdájukat is hárították, ellenben a nyolcadik sajátjukat értékesítették, 22:20-ra nyerték a szettet, 3:2-re a meccset, összességében 1:1-re alakítva az egyik fél negyedik győzelméig tartó sorozat állását.

„Nagyon csalódott vagyok, de egyúttal gratulálok a VKP-nak, hatalmas fordulatot vittek véghez. Ifikre jellemző teljesítményt nyújtottunk: az első két szett alapján úgy tűnt, idénybeli legjobb meccsünket játsszuk, de öt perc alatt elrontottunk mindent” – mondta Ogurčák.

A döntő a héten két újabb meccsel folytatódik pénteken (19.00) és szombaton (18.00) a komáromi sportcsarnokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?