Dunaszerdahely: Javaslatok városi díjakra január végéig

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

Dunaszerdahely Város Önkormányzata felhívja a nyilvánosságot, hogy tegyen javaslatokat a 2019-es városi díjak odaítélésére. A javaslatokat 2019. január 31-ig kell eljuttatni a Városi Hivatal címére.

 

A város honlapján szereplő információk szerint a díjakat az áprilisi Szent György napi ünnepségen fogják átadni. A városi képviselő-testület a következő városi kitüntetéseket ítélheti oda: „Dunaszerdahely Város Díszpolgára“, „Dunaszerdahely Város Pro Urbe Díj“, „Dunaszerdahely Város Pro Urbe Juvenis Díj”, „Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díja“ és „Dunaszerdahely Város Polgármesterének Emléklapja”.  

A Dunaszerdahely Város Díszpolgára kitüntető cím olyan, Dunaszerdahelyen kívül élő, kiemelkedő személyiségnek ítélhető oda, aki különösen kimagasló érdemeket szerzett a város fejlődése, illetve érdekeinek védelme terén.

Dunaszerdahely Város Pro Urbe Díja olyan magánszemélyeknek, illetve közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek tevékenységükkel érdemeket szerzetek a város fejlődése területén, kiemelkedő alkotó tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el a kultúra, sport, oktatás, nevelés, tudomány, társadalmi élet területén.

Dunaszerdahely Város Pro Urbe Juvenis Díjat adományoz azon 26. életévet be nem töltött személy részére, aki tevékenységével érdemeket szerzett a város fejlődése területén, kitűnő tanulmányi eredményt ért el, vagy más kiemelkedő tevékenységet végzett.

A felsorolt városi díjak odaítélésére a polgármester, a képviselő-testület valamely tagja, illetve természetes és jogi személyek tehetnek javaslatot a képviselő-testület képviselőinek közreműködésével.

Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díja elismerésre azok a magánszemélyek és közösségek terjeszthetők fel, akik kimagaslót alkottak, vagy kiemelkedő eredményt értek el a tudomány, a technika, a művészet, a sport, a nevelés területén, életmentésben vettek részt stb.

Dunaszerdahely Város Polgármesterének Emléklapja elismerő címet a polgármester azoknak a magánszemélyeknek és közösségeknek adományozhat kiemelkedő munkahelyi, életkori vagy egyéb jubileum alkalmából, akik vagy amelyek jelentős módon hozzájárultak a város, illetve a régió fejlődéséhez és népszerűsítéséhez.

Az utóbbi két városi díj adományozására a képviselő-testület képviselői, illetve természetes és jogi személyek tehetnek javaslatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?