Szlovákiában az új Octavia III

<p>Modor (Modra). Múlt hét szerdán, délután két órakor kezdte meg a Škoda a vadonatúj Octavia szlovákiai árusítását. A Modor mellett tartott bemutatóra az új Octavia megalkotója, Jozef Kabáň is ellátogatott, bevallása szerint mindent elkövettek annak érdekében, hogy a harmadik generációs Octavia ugyanolyan sikertörténet legyen, mint az első kettő volt.</p>

DEMECS PÉTER

Az új Octavia fényképeit már sokan látták, néhány újságíró a járgányt is kipróbálhatta, de az árakat egészen múlt hét közepéig titokban tartották. Ma már tudni, hogy a Szlovákiában kapható legolcsóbb Octavia, az 1.2 TSI Active ára 13 990 euró lesz. A legolcsóbb dízeles 1.6 TDI erőforrással hajtott modell ára 17 630 euró lesz.

Kabáň meggyőződése, hogy az újjávarázsolt Octavia a lehető legjobb, s hogy kedvező ára is hozzájárul majd ahhoz, hogy Szlovákiában is nagy sikerre tegyen szert. Az általánosan ismert tényeket, hogy hosszabb, szélesebb, nagyobb, s a csomagtere tágasabb, lezseren, egy ingben és zakóban mondta el az újságíróknak sűrű havazásban, a bemutatóra kibérelt szállodánál parkoló Octavia előtt. Ilyen lezser öltözékben vagányul kibírta a félórás bemutatót, pedig olyan hideg volt, hogy a körszínpadot forgató rendszer is befagyott, így két hostess-fiú forgatta a színpadot az autóval, nagy nyikorgatások közepette.

Bent, a szállodában már barátságosabb volt a hangulat, Kabáň ott nemcsak az autóról árult el ezt-azt. „Karrierem során már több megbízatásom volt, de a Škoda mégis közelebb áll hozzám. Mindig is dizájnnal akartam foglalkozni, minden új autónak karaktert akartam varázsolni. S a dizájn nem csak arról szól, hogy szépek legyünk, hanem arról is, hogy látványosak legyünk, hogy különbözzünk a többiektől” – mondta Kabáň.

Megjegyezte, ahhoz, hogy az összes elképzelése megvalósuljon, komoly csapatmunkára van szükség, s büszke arra, hogy a Škodában ilyen profi emberekkel van körülvéve. „A legszebb aztán, amikor egy nap az új autó előtt állok, s azt mondhatom, igen, ez az új Škoda. Megérte a munkát” – tette hozzá.

Viszont az autótervezés nem fenékig méznyalás, s ezt Kabáň is beismerte. „Ahhoz, hogy valaki ezt a munkát csinálja, hogy olyan márkának dolgozzon mint a Škoda, a Volkswagen igazi akarat kell. De az akarat nem elég, az embernek hinnie kell önmagában, s állandóan dolgoznia kell saját magán. S ha már egyszer egy ilyen márkának dolgozik, végképp nem biztos, hogy öt év múlva is ezen a poszton lesz. Ha nem ér el eredményeket, akkor mindennek vége” – mondta Kabáň. A stresszt, amit nap mint nap megél, szereti, munkájának elengedhetetlen részeként tartja, s igazán szerencsésnek tartja magát, mert állítja, eddig életében soha nem kellett dolgoznia, mert az, amit csinál, nem munka, hanem kedvtelés, hobbi és küldetés.

Szlovákiában három külön felszereléssel vásárolhatják majd meg az Octavia III-at – Active, Ambition és Elegance. A legolcsóbb, Octavia Active alapfelszerelésében hét légzsákot (a sofőr térdmagasságban elhelyezett légzsákkal együtt), ABS-t, ESP-t, 15 collos acél keréktárcsákat, 195/65 R 15 méretű abroncsokat, fedélzeti számítógépet, elektromosan vezérelhető elülső ablakokat, magasságban is állítható sofőrülést, légkondicionálót, start-stop rendszert, 4 hangfallal ellátott BLUES rádiót, és defektjavító szettet is találnak. Aki hajlandó több pénzt fizetni az Ambition verzióért, az például 16 collos acél keréktárcsákat kap, 205/55 R 16 méretű abroncsokkal, továbbá bőr kormánykereket, színre fújt külső tükröket, elülső ködfényszórókat, kétzónás Climatronic klímaberendezést, további négy hangfalat, jobb minőségű SWING autórádiót, esőszenzort, tolatóradart. Az Elegance szintén 16 collos acél keréktárcsákat kínál, ugyanolyan kerékmérettel, kiemelhető szőnyegeket elöl és hátul, elektromosan irányított hátsó ablakokat, fűthető elülső üléseket, az elülső ajtóba integrált biztonsági fényeket, további négy hangfalat, s szintén tolatóradart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?