Taroltak a mátyusföldiek

<p>Galánta. Adventi hangulatban immár hetedszer zajlott a galántai tekemaraton. Kiválóan taroltak, a családi kettősök versenyét leszámítva a további kategóriákban, egyéniben és csapatversenyben egyaránt a vendéglátó Slovan városi tekeklub versenyzőinek elsősége került a krónikába.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A mátyusföldi város tekecsarnokában Csehország, Magyarország és Szlovákia 164 tekézője küzdött a győzelemért. A monstre viadal múlt péntek délelőtt röviddel 11 óra előtt rajtolt el, s vasárnap hajnalban fejeződött be. Minden versenyzőnek 120 dobás állt a rendelkezésére. A tekézők idén 38 óra 33 perc alatt 79 862 (átlagban 487,19) bábut taroltak le.

Érdekesnek találtuk, hogy a főszervező Jozef Butko a tarolásban is jeleskedett, s az abszolút sorrendben a legeredményesebbnek bizonyult. „Még azt sem mondhatják a legyőzöttek, hogy gyenge volt a mezőny a hagyományos megmérettetésünkön, melyen Csehország és Szlovákia hat országos válogatottja, vagyis Klaudia Pivková, Hegedűs Krisztína, Varga Tibor, Radim Metelka, Martin Kozák és Marek Zajko is csatasorba állt. A férfiak versenyében pedig három korábbi győztes, ketten a pozsonyi Interből, Ján Jasenský, Ivan Baboš és a Cabaj-Čápor-i Juraj Nemček igyekezett duplázni. Egy-egy megingás eredményt befolyásoló tényezővé vált a kiélezett csatában. Három fával előztem meg a második, hattal a harmadik helyezettet. Elsőségem értékét növeli, hogy az előző hat kiíráson abszolút sorrendben hazai versenyző nem diadalmaskodott, s galántai tekéző csak elvétve került a dobogóra” – büszkélkedett a legeredményesebb résztvevő.

A hölgyeknél győztes Klaudia Pivková jelenleg Ausztriában légióskodik, de a galántai tekeklub neveltje. A nagymagyariak legjobb eredményét a nők érték el: a Csicsay Mária, Varga Éva, Vlahy Éva, Ľubomíra Farkašová alkotta kvartett a csapatversenyben a második helyen zárta az erőpróbát. A harmincfős rendezőgárda nyolchetes munkájának köszönhetően, a résztvevők egybehangzó véleménye alapján a mátyusföldiek szervezésből ismét jelesre vizsgáztak. A megmérettetés legfiatalabb résztvevője a pozsonyi Inter tizenhárom esztendős reménysége, Daniel Kaušitz, rangidőse pedig a nyolcvanhat éves galgóci Anton Pažitný volt. „Őket, valamint a legfurább frizurával rivaldafénybe került hodoníni Nela Pacasovát különdíjjal jutalmaztuk. A résztvevők egyébként jó érzéssel, a versenyen készült fotójukkal illusztrált, eredményüket igazoló emléklappal és egy teke alakú kulcstartóval távoztak Galántáról. A dél-szlovákiai gyökerekkel rendelkező Bagári Zoltán vezette vsetíniek annyira jól érezték magukat nálunk, hogy szombat éjfélig maradtak, holott már a reggeli órákban befejezték a tarolást. Csak azt követően távoztak, hogy felvettük őket a jövő évi rajtlistára. Így már csak százhatvan hely kiadó” – illusztrálta rendezvényük népszerűségét Jozef Butko. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?