Az újdonsült bajnok nyitrai hokisok edzője: „Megtanultunk playoffot játszani”

hoki nyitra

A nyitrai jégkorongcsapat villámgyorsan, 4:0-s összesítéssel lerendezte az iglóiakat a Tipos Extraliga döntőjében, így megszerezte története második bajnoki aranyérmét.

A nyitraiak az alapszakasz első nyolc fordulójában csak egyszer győztek, aztán valamelyest formába lendültek, de így is csak a 8. helyen zártak, azaz selejtezniük kellett a negyeddöntőért. A henger ekkor indult be igazán: előbb kiejtették a trencsénieket, majd a nyolc között a poprádiakat, az elődöntőben pedig a besztercebányaiakat. A szlovák élvonal története során első csapatként jutottak döntőbe úgy, hogy azt megelőzően még a negyeddöntőért is külön csatát kellett vívniuk.

A fináléban az elképesztő tavaszi forma kicsúcsosodását láthatták a nyitra szurkolók, miután a lehető legrövidebb idő alatt, négy meccsen (3:2, 5:2, 5:1, 2:1) verték az iglóiakat.

A finálét megelőzően a legtöbben az iglóiakat tekintették enyhén esélyesebbnek a trófea megszerzésére, akik szintén remek formában voltak, az elődöntőben kiütötték a címvédő kassaiakat, és a döntő eredményétől függetlenül már történetük legsikeresebb szezonját futották, mivel az eddigi legjobb eredményük egy bronzérem volt.

A finálé sorsdöntő meccse óvatos, kiegyenlített játékot hozott, amelyet hosszabbítás után 2:1-re nyertek a hazai pályán szereplő nyitraiak. „Ez az ünneplés a végtelenségig fog tartani. Egyik meccs sem volt egyszerű, ma kifejezetten szenvedtünk, de végül behúztuk” – mondta a mindent eldöntő gól szerzője, Miloš Bubela.

Antonín Stavjaňa, a nyitraiak trénere győzelmi értékelésében is megemlékezett a pocsék szezonkezdetről. „Különleges szezon volt ez. Leírtak minket, mégpedig joggal, az alapszakaszban ugyanis nagyon ingadozó volt a teljesítményünk. Aztán megtanultunk playoffot játszani, a csapat összekovácsolódott, és ez döntőnek bizonyult” – mondta.

„A 4:0-s összesítés kegyetlennek tűnhet – értékelt a vesztes »hiúzok« vezetőedzője, Vlastimil Wojnar. – Voltak holtpontjaink a mérkőzések során, amelyekből néha fel tudtunk állni, néha nem. A párharcot az effektív befejezések döntötték el. Gratulálok a nyitraiaknak, megérdemelték a trófeát.”

A nyitraiak történetük második bajnoki címüket szerezték, ezzel az örökranglistán a hatodik helyre jöttek fel a kilencszeres bajnok Slovan és Košice, valamint a három elsőséggel rendelkező Trenčín–Banská Bystrica–Zvolen trió mögé.

A playoff legjobbjának (MVP) a nyitrai Samuel Bučeket választották, aki karrierje során már harmadszor érdemelte ki az elismerést.

(lz, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?