Rátámadtak a Spartak-focistákra

<p>Csuklyások az öltözőben, kitört szélvédők, fenyegetések – a nagyszombati Spartak is pályára lépett a Corgoň Liga 12. fordulójában. És megint kikapott.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Nagy a nyomás rajtunk, bármelyik rosszul sikerült mérkőzés után megtörténhet bármi” – nyilatkozta Pavel Hoftych, a nagyszombatiak vezetőedzője még a pénteki, kassai bajnoki előtt. Mintha már sejtette volna, hogy rázós lesz a Spartaknak a péntek éjszaka. A keletről egy újabb vereséggel (1:0) hazatérő, a Corgoň Ligában továbbra is sereghajtó gárdát drukkerek mintegy harmincfős csoportja várta a nagyszombati stadion előtt éjjel egykor.

A „fanok” pedig nem vigasztalni érkeztek a búslakodó játékosokat. A profutbal.sk portál információi szerint többen közülük felszálltak a focistákat szállító buszra, míg mások a csapat öltözőjébe szaladtak, ahol törni-zúzni kezdtek. Az internetes oldal meg nem nevezett hírforrása szerint a játékosok parkoló autóit sem kímélték, kitört szélvédőket hagyva maguk után. Fizikailag állítólag nem bántalmazták a focistákat – persze kérdés, a labdarúgók számára mennyire lehetett kellemes az elrendelt csevej a nagyobbrészt részeg szurkolókkal, akik közül nemegy csuklyát viselt. Végül a „házigazdák” mintegy háromnegyed órás fejmosás után engedték haza az öltözőből a Spartak-játékosokat, azok után, hogy kellő nyomatékkal elmagyarázták nekik: ha a legközelebbi bajnokin, a két hét múlva sorra kerülő zsolnaiak elleni találkozón nem tartják itthon a három pontot, akkor nem csak verbális támadásra kell felkészülniük.

Természetesen az ügyben már megszületett a rendőrségi feljentés – bár ha az ember a nagyszombatiak honlapjáról tájékozódik, azt hihetné, megint csak a média fújja fel az esetet. „Ján Vlasko játékos autójának első, Branislav Kriško másodedző autójának pedig a hátsó szélvédője volt megrongálva. Semmilyen más leparkolt autón nem keletkezett kár” – sietett leszögezni a klub az egyik legfontosabb tényt. A Spartak PR-menedzsere által jegyzett szövegből azt is megtudhatjuk, hogy szinte baráti volt a hangulat az öltözőben, hiszen „egy csoport háromnegyed óráig bent maradt a játékosokkal és a szakvezetéssel, akiknek a táblázaton elfoglalt rossz helyezést vetette a szemükre, ennek okait akarta tudni (...), majd a játékosok és a csoport tagjai elváltak egymástól.”

Itt a mese vége, mondhatnánk, de Vladimír Poór, az egyesület tulajdonosa már korántsem volt ennyire elnéző. „Ha segítségünkkel a rendőrség azonosítani tudja ezeket az embereket, ők többet nem lépnek be a stadionba. Nem fogjuk engedni, hogy ilyesmi még egyszer megtörténhessen a Spartaknál” – mondta Poór, majd a klub rossz helyezésével kapcsolatban hozzátette: „Legyünk türelmesek, legyünk nyugodtak. Megyünk tovább, még csak a bajnokság harmadán vagyunk túl, nem látok okot az idegeskedésre vagy a változtatásra.”

Mondja ezt annak a csapatnak a vezetője, amelyiknél a cseh Hoftych a 13. edző az utóbbi 5 évben... (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?