Beléptünk a képkeretbe

Különleges, kreatív projekttel rukkoltak elő az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium diákjai, az eredménynek a világhálón is nagyon pozitív volt a visszhangja.Korábban azt gondoltuk, hogy az életben való sikereink elsősorban agyunk racionális központjának teljesítményétől függenek.

Különleges, kreatív projekttel rukkoltak elő az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium diákjai, az eredménynek a világhálón is nagyon pozitív volt a visszhangja.

Korábban azt gondoltuk, hogy az életben való sikereink elsősorban agyunk racionális központjának teljesítményétől függenek. Mára viszont felmérések bizonyították, hogy érzelmi képességeink ugyanolyan fontosak, mint az értelmiek. A jó teljesítmény szoros kapcsolatban áll a magas EQ-val.

Viszont az érzelmi intelligencia fejlesztésében eléggé korlátozza a középiskolát, hogy képzőművészeti és zenei nevelést nem oktatunk. Pedig az EQ leginkább alkotói tevékenységgel növelhető.

Az érsekújvári Pázmány Péter Gimnáziumban kreatívan, élményszerűen pótoljuk a rajzórák hiányát azáltal is, hogy életre keltettünk két ismert festményt.

Munkácsy Mihály Siralomházát a párizsi Salonban is bemutatták, ahol díjat is nyert, és számos elismerést kapott. A festmény egy vidéki magyar börtönt ábrázol, ahol a középpontban az elítélt áll, akihez sorra jönnek elbúcsúzni a kivégzés előtt. Tudatosan választottunk sokszereplős alkotást. Nagyon inspirálta a diákokat, hogy két tanár is vállalta a rendhagyó modellkedést – sőt, egyikük néhány hónapos babája is belépett a képkeretbe.

Rembrandt Éjjeli őrjárata a címét francia és angol műértőktől kapta, mivel sok por és kosz rakódott rá az évek során. Amikor Amszterdamban 1947-ben restaurálták, kiderült a korábban sejtett tény – eredetileg a polgárőröket tűző napsütésben örökítette meg a művész, nem pedig éjszakai homályban. A mi járőreink zöld háttér előtt pózoltak, hogy Benkő Enikő (I. A) felvételeit Csanda Tamás (I. A) utólag szakszerűen photoshopolhassa.

Nem tudom, milyen darabok ihletik meg gimnazistáinkat legközelebb, de tervezzük folytatni a festmények ilyenfajta újragondolását, mivel nagyon pozitív visszhangja volt a kezdeményezésnek iskolaújságunkban és a világhálón is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?