Egyéni utazást szervezünk

<p>Közelednek az őszi hónapok, amikor sokan úgy döntenek, ellátogatnak valamelyik európai városba, egy hosszú hétvégére. Aki nem szívesen fordul utazási irodához kisebb útra, annak érdemes egyénileg szervezni mindent, mert egyrészt olcsóbban megússza, másrészt izgalmasabb is. S ha sikerül, legközelebb már mindig egyedül szervezi az ilyen rövid utazásokat.</p>

Miután eldöntöttük, melyik város nevezetességeit szeretnénk megnézni – mi egy párizsi példával illusztráljuk az egyéni szervezést –, az első lépés, hogy megkeressük a legkedvezőbb áron kapható repülőjegyet. Érdemes rugalmasnak lenni, mivel így nagyobb az esély, hogy valóban olcsó lesz a repülőjegy – és egy szombatot is ott kell tölteni (ez régebbi szokás, a légitársaságok is általában akkor adnak kedvezőbb árat, ha legalább egy szombat éjszakát is a városban töltünk). A repülőjegy-keresésre a legjobbak a sok légitársaság ajánlatát begyűjtő oldalak – kayak.com, skyscanner.com, pelikan.sk, pelikan.hu, stb.), ezeken könnyebb megkeresni a legolcsóbb jegyet. Ha a fapados járat csak kicsivel olcsóbb, mint – esetünkben – az Air France, akkor is érdemesebb ez utóbbit választani, hiszen a francia nemzeti légitársaság (és az összes többi hagyományos légi fuvarozó) árában már egy feladható poggyász is van, és az nem a távoli (sokszor a várostól 80 km-re levő) repülőtérre viszi az utast, hanem a fő légikikötőbe. A fedélzeten adott kis kávé és üdítő csak figyelmesség – de ez is ingyen van. Ételt az ilyen rövid szakaszokon nem osztanak, maximum egy kis harapnivalót (sós mogyorót, ropit stb.). Ha megvan a jegy – mely Európán belül akkor számít kedvezőnek, ha 100–150 euró közötti áron van –, akkor jön a következő lépés, a szállodafoglalás.

 

Ebben már nagyobb a választék, és az árak is ezt tükrözik. A hosszú hétvégére utazó turista általában olcsó vagy közepes kategóriájú hotelszobát keres. A szállás keresésére a legjobb és legnépszerűbb oldal a booking.com, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy a legtöbb esetben nem kér foglalót a szobafoglaláskor, és a szoba egy-két nappal az érkezés előtt lemondható. A találati listán érdemes megnézni a pontos feltételeket, hiszen sok szállásadó extra költséget is felszámolhat, illetve azt is, hogy mit tartalmaz a meghirdetett ár. Fontos, hogy vegyük figyelembe a szállodák értékelését, melyeket a szállóvendégek írtak. Ha az értékelés pontszáma 7 vagy annál magasabb, akkor bátran le lehet foglalni a szállást, megfelel a leírtaknak. Ha 8-as vagy még ennél is magasabb, akkor szinte biztos, hogy nagyon jó lesz a hotel, elégedetten távozunk majd a szállodai szobából.

Érdemes megnézni egy szállás-összehasonlító oldalt is, hiszen lehet, máshol még olcsóbb a szállás, sőt, az is lehet, hogy míg a booking.com oldalon csak a szoba kerül pl. 70 euróba, addig egy másik oldal 75-ért kínálja ugyanazt a négycsillagos szállodát, igaz, abban már reggeli is van. Az egyik legjobb ilyen oldal a trivago.hu (magyar nyelven van, tehát mindenki számára érthető), de a hotelscombined.com oldalt is érdemes megnézni.

Ha még egy forrásból is szeretnénk ellenőrizni a hotelt, akkor érdemes beírni a keresőbe a szálloda nevét, és megnézni a szállodáról leírt többi véleményt (a legjobb erre a tripadvisor.com oldal), illetve az ott készült képeket. Ezen az oldalon nincs PR, sokszor a rozsdás csap, a lyukas ajtó, bogaras szoba képe is megtalálható. De ha megfelel a talált szálloda, kezdődhet a foglalás. Ez csupán pár lépés. Aki nagyon jó minőségű szállodában szeretne lakni, annak érdemes folyamatosan figyelni azok oldalát, sokszor 30–40 euró/fős áron találhatunk szállodai szobát, gazdag reggelivel az olyan ismert hotelláncokban, mint a Marriott, a Courtyard, a Radisson, a Hilton stb.

 

Ha megvan a szállás és a repülőjegy, nincs más hátra, mint beszerezni egy útikönyvet a városról, előzetesen megtervezni a programot, és várni a nagy napra, amikor majd megszólal az utaskísérő: Köszöntjük önöket Párizs repterén!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?