A választásokat a Smer nyerné az SaS és az SNS előtt

Pozsony |

3 százalékon az MKP, 6,3-on a Híd.

Ha augusztus végén, szeptember elején tartották volna a parlamenti választásokat,  a Smer nyert volna a szavazatok 21,2%-ával. A második helyen az SaS végzett volna, amelyre a választók 16%-a adta volna a voksát. A harmadik helyen az SNS áll 10,9 százalékkal. Ez az AKO ügynökség friss felméréséből derül ki, amelyet augusztus 30-a és szeptember 5-e között végzett 1000 válaszadó bevonásával.

A felmérés szerint nyolc párt jutna a parlamentbe. A Smer 36, az SaS 27, az SNS pedig 18 képviselői helyet szerezne. A nemzetieket a Sme rodina mozgalom követné 9,5 százalékkal és 16 mandátummal. Utána az OĽaNO-NOVA következne 9,4 százalékkal és szintén 16 mandátummal. Kotleba pártja a hatodik helyen végezne 8,6 százalékkal és 14 képviselői hellyel. A KDH egy mandátummal kevesebbet szerezne a maga 8,6 százalékával. A Híd 6,3 százalékot kapna, és 10 képviselőt küldhetne a parlamentbe.

A Progresszív Szlovákia nem jutna be (4,6 százalék), az MKP 3 százalékot szerezne, a felmérés résztvevőinek a 2,3 százaléka pedig a Spolu – polgári demokrácia pártra adta volna a szavazatát. A többi párt nem éri el az 1 százalékot sem.
 

A felmérés szerint a jelenlegi kormány összesen 64 képviselői mandátumot szerzett volna a 150-ből, tehát nem tudna kormányozni. Ugyanezen ügynökség augusztus eleji felmérésével összehasonlítva leginkább a Sme rodina mozgalom támogatottsága csökkent – 0,8 százalékkal. Az OĽaNO-NOVA  ugyanakkor egy százalékot javított a korábbi eredményén.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 9,3 százaléka biztosan nem menne el szavazni, 16,1 százalékuk nem tudta, hogy kire szavazna, 0,7 százalékuk pedig nem válaszolt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?