Három gólt lőttek a gömöriek

Rimaszombat |

<div>Az idényben először lőtt egy meccsen három gólt a rimaszombati csapat, a II. labdarúgóliga alsóházának keleti csoportjában 3:0-ra győzött a Haniska csapata ellen.</div>

A Haniska az egyetlen klub, amelytől a rimaszombatiak nem kaptak ki ebben a szezonban, az előző három egymás elleni meccsükből a három héttel ezelőttit megnyerték a gömöriek, kettő pedig döntetlennel végződött – az idegenbeli 2:2 alkalmával a rimaszombatiak kapusa, Marek Prošovský kirúgásból szerzett gólt a viharos szél segítségével. Az időjárás most még zordabb volt: az első félidőben szakadt az eső, novemberi hideg és sötétség borult a pályára. A rimaszombatiak azonban így is lendületesen kezdték a meccset, és már a 12. percben gólt rúgtak: Kelemen futott el a jobb oldalon, és éles szögből rátűzte a hosszú sarokra, a labda végül a kapufáról pattant be – 1:0.„Külön kértem a játékosaimat, hogy figyeljenek oda a mérkőzés elején, de egy egyéni hiba után hamar gólt kaptunk” – jegyezte meg a Haniskát irányító Peter Šmelko.  A hazaiak továbbra is fölényben játszottak, és fél óra játék után növelték előnyüket: Fajčíkon a vendégvédők a tizenhatoson belül egy embereset taszítottak, a megítélt büntetőt pedig Vargic értékesítette – 2:0. De a vendégek sem akartak beletörődni a vereségbe, öt perccel a szünet előtt Stankovič a felső lécre bombázott, a levágódó labda viszont kifelé pattant. „Úgy éreztem, mintha a játékosaim a kétgólos előny tudatában kicsit lebecsülték volna az ellenfelet, de én tudtam, a 2:0 nagyon csalóka félidei eredmény – hangsúlyozta Csányi Csaba, a rimaszombatiak vezetőedzője. – Ha az ellenfél a második félidő elején lő egy gólt, lelki fölénybe kerül. Éppen ezért a szünetben kicsit fel is emeltem a hangom, hogy ne vegyük félvállról a játékot.” Fordulás után a vendégek mezőnyben feljavultak, de a rimaszombati védelem – élén az örökifjú, csupaszív Peter Petránnal – magabiztosan zárt. A 66. percben pedig eldőlt a meccs, Erik Ľupták kapott jó labdát a bal oldalon, és egy visszahúzós csel után a hálóba lőtt – 3:0. A hazaiak egy esetlen felszabadítás során még kis híján összehoztak egy öngólt, de Morháč a gólvonalon állva mentett. Ekkorra már ragyogott a nap a stadionban, mert ahogy a helyi bemondó megjegyezte: „Ha jó az eredmény, az idő is kividul!” A rimaszombatiaknak ez csak a negyedik győzelmük volt az idényben, ebből hármat tavasszal értek el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?