Továbbra is titkolóznak a milliókról

Budapest |

<p>Nem könnyű megtudni, kik állnak a rejtélyes Libertate Polgári Társulás mögött, mely újonnan alakult szervezetként rögtön <a href="http://ujszo.com/online/kozelet/2017/02/01/rejtelyes-milliok-somorjara-… millió forintos (710 ezer euró) támogatást kapott a magyar Miniszterelnökségtől.</a></p>

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden tájékoztatást ígért nekünk a társulásról. Tegnap telefonon csak annyit erősített meg, hogy a Libertate egyedi kérelem elbírálása mellett kaphatta meg a támogatást, kérdéseinket pedig írásban kérte.

Levelünkre Soós Zoltán, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosz-tályvezető-helyettese válaszolt. Szerinte az államtitkárság kiemelten fontosnak tartja a határon túli magyarság identitástudatának megőrzéséhez hozzájáruló szervezetek támogatását. „A Szlovákia területén élő magyarság közösségi tudatának, identitásának erősítése érdekében részesült támogatásban a Libertate is. Programjában többek között a felvidéki magyar romák identitástudatának megerősítése, a helyi és regionális termékek piaci pozíciójának megerősítése és a fiatal magyar családok közösségi önszerveződésének előmozdítása is szerepel” – írta Soós. Hozzátette, a Libertate nemzetpolitikai forrásból kapott pénzt egyedi elbírálás alapján. „A pályázat elbírálása minden támogatás esetében hasonló szempontok szerint zajlik. A Libertate a szerződéskötéshez szükséges feltételeknek eleget tett. A támogatás elszámolása más szervezetekkel megegyező módon, a velük kötött szerződés értelmében történik, tartalmi és pénzügyi elszámolás benyújtásával” – zárta Soós.

REJTÉLYES MILLIÓK SOMORJÁRA

Megkérdeztük az MKP-t is, mely a magyar kormány partnere Szlovákiában, ismeri-e a Libertate Polgári Társulást, illetve együttműködik-e vele. A párt sajtóosztálya szerint az MKP több polgári társulással is együttműködik, a Libertate részéről azonban egyelőre nem érkezett megkeresés feléjük. Azt azonban megerősítették, a pártot értesítették a megítélt támogatásokról. Arra a kérdésre, van-e a pártnak információja arról, milyen tevékenységet végez a polgári társulás és kik a tagjai, illetve van-e személyi átfedés a párt és az egyesület között, azt válaszolták, erről a Libertatét kell megkérdezni. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?