Kassai dicséri a videobírót

Budapest |

<div>A videobíróval kiküszöbölhetők a nagy hibák a labdarúgásban &ndash; véli Kassai Viktor játékvezető.</div>

Kassai a múlt vasárnap zárult, Japánban rendezett klubvilágbajnokságról beszélt a Kossuth rádióban. A házigazda Kashima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntőjén videós visszajátszást alkalmazott egy büntető megítélésénél a 33. percben. Doj Soma ebből a 11-esből szerezte meg a vezető találatot a japán bajnoknak. Ez volt az első eset, hogy a FIFA tétmérkőzésén igénybe vették a videós visszajátszást.„Tény, hogy az első ilyen döntés azon a mérkőzésen volt, amit mi vezettünk, de nekem személy szerint ez nem jelent olyan sokat, nem fogok ezért büszkébben tükörbe nézni reggelente” – mondta. Kitért arra, hogy a technológiának ellenzői is vannak. A rendszert nemcsak a kolumbiai együttes játékosai és edzői bírálták, a végső győztes Real Madrid is, amiért a mexikói Club América ellen 2-0-ra megnyert elődöntő utolsó másodperceiben egy Cristiano Ronaldo-találatot csak rövid tanácskozás után adott meg a játékvezető. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"260079","attributes":{"alt":"Kassai meccs közben videozik","author":"TASR/AP-felvétel","class":"media-image","height":"480","title":"Kassai meccs közben videozik","typeof":"foaf:Image","width":"374"}}]] „Két oldal áll szemben. Az egyik azt mondja, lehet, hogy kell várni egy jó ítéletre fél percet, egy percet vagy akár másfelet is, de végül jó döntés születik. A másik oldal mondhatja azt, hogy egy-másfél perc azért hosszú idő a futballban, hiszen ez egy folyamatos játék, ez az idő már nem fér bele” – fejtette ki. Hozzátette, a következő hónapokban, években eldől, mennyire használható a technológia, hiszen a mostani egy tesztfolyamat, amelynek első éles próbája volt a klubvilágbajnokság. „Olyan szempontból hasznos a rendszer, hogy kiküszöbölhetők a nagy hibák. Mindenképpen jó érzés egy játékvezetőnek, hogy tudja: nagyot nem tud hibázni. Persze, mindig lesznek olyan szituációk, amelyek így is, úgy is megítélhetők, de ezzel a rendszerrel kiküszöbölhetők azok az óriási tévedések, amiket kvázi az egész stadion lát, csak éppen a játékvezető nem vesz észre” – szögezte le Kassai. Kitért rá, a játékvezetőknek is furcsa, amikor nem ők döntik el a szituációkat, hanem utólag szólnak nekik, és várniuk kell egy jelzésre.Szó esett arról az újításról is, amelyet férfi tétmérkőzésen a döntőben alkalmaztak először, a hosszabbításban a csapatoknak lehetőségük volt egy negyedik cserére is. Erről Kassai Viktor azt mondta, logikus lépés.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?