Tovább finomít a Google az álhírek miatt

<p>Finomítja a találatokat rangsoroló algoritmusát a Google, hogy kiszűrje a nem hiteles információkat tartalmazó weboldalakat.</p>

A The Guardian című brit napilap felfedezte, hogy a „megtörtént-e a holokauszt?” keresőszavak beírása esetén egy holokausztot tagadó weboldal jelenik meg első helyen a Google találati listájában. A találati lista élén szereplő Stormfront nevű honlapot működtető csoport szerint a második világháború idején több millió zsidó ember életét követelő népirtás nem történt meg. Az AFP hírügynökséghez eljuttatott közleményében a Google azt írta, arra törekszik, hogy hiteles válaszokat adjon a feltett kérdésekre, miközben különböző forrásokból származó tartalmak széles választékát kínálja a felhasználóknak. „Amikor nem hiteles információk kerülnek találati listánk élére, akkor automata frissítést hajtunk végre a probléma megoldására ahelyett, hogy manuálisan távolítanánk el egyesével az oldalakat” – írta közleményében a vállalat, hangsúlyozva, hogy a továbbiakban is rendszeresen frissíteni fogja algoritmusait az ehhez hasonló problémák kezelése érdekében. Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos álhírek miatti panaszokra reagálva a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai a múlt hónapban úgy fogalmazott, soha nem lenne szabad olyan helyzetnek kialakulnia, amely lehetőséget ad az álhírek terjesztésére, és ígéretet tett arra, hogy fejlesztéseket hajtanak végre a probléma kiküszöbölésre érdekében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?