Megfontoltan ajándékozzunk

<div>Akik mindig az utolsó pillanatra hagynak mindent, azok számára az ünnepek előtti utolsó hét igazi rémálom.</div>

Az üzletekben roskadoznak a polcok, sokan mégis tanácstalanok, mivel lepjék meg szeretteiket. Minden évben akadnak, akik az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését, és sohasem tudják, kinek mit adjanak. Végül kétségbeesésükben bármit megvesznek, amit aztán utólag próbálnak becserélni. Mielőtt bármit is vennénk, tanácsos meghatározni, legfeljebb mennyit költhetünk. Decemberben egyéb kiadások is terhelik a családot – karácsonyfa, ünnepi nagybevásárlás stb. Vásárlás előtt ajánlott listát készíteni, ki mindenkit szeretnénk megajándékozni és mivel. Gondolkodjunk el azon, kinek mi okozna örömet: elektronikai cikk, könyv, ruhanemű, kiegészítők, kozmetikai cikkek, ínyenc különlegességek, wellness, saját készítésű apróságok...  Nem kell üzletről üzletre járni és feljegyezni a termékek árát. Időt nyerhetünk, ha leülünk pár percre a számítógép mellé: az internetes árukereső oldalak pillanatok alatt összehasonlítják az árakat és az árukat. A kedvezmények igénybe vételével és megfelelő piackutatással sok pénzt lehet megtakarítani, s közben új ötletek jöhetnek. Miután teljes a lista, tanácsos ellenőrizni, nem léptük-e túl az ajándékokra elkülönített keretet. Már csak vásárolni kell, irány az üzlet. A bonyodalmakat megelőzendő ne felejtsünk el rákérdezni az esetleges reklamáció, becserélés lehetőségére. A bevásárlóközpontokban a csomagolást is elvégzik helyettünk. Aki úgy dönt, online szerzi be a meglepetéseket, annak nem szabad elfeledkeznie a szállítási költségről és a határidőkről! Aki a karácsony előtti utolsó hétre hagyja az ajándékok beszerzését, az igazi adrenalinsportot űz, főleg ha külföldről rendel. Az EU-n kívülről származó áru esetében számolni kell adóval és vámmal is, a drágább termékek esetében ez nem kis összeg. A kínai cégek a vámhatóságot igyekeznek kijátszani alacsonyabb összegre kiállított számlákkal, ám ha a vámellenőrnek valami gyanús, a küldeményt ellenőrzi. Ez esetben fel kell készülni a hosszadalmas vámügyi eljárásra. Nem ritka az olyan eset, hogy a megrendelt ajándék ugyan megérkezik Szlovákiába, ám a vámügyi eljárás miatt csak januárban kapjuk kézhez. (sza) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?