A Fico-féle agymasszázs

<p>Robert Fico most is ugyanazt a szappanoperát adja elő Igor Matovičról, amit mindig műsorra tűz, ha kutyaszorítóba kerül.</p>

A forgatókönyv ugyanaz. Amikor 2014-ben a CT-botrány és Pavol Paška extranyereséges kft-je rengette meg a Smert, Fico kilépett a nép elé, és drámai hangon, élő adásban bejelentette, hogy Ukrajnából „nagyon nagy konfliktus közeledik felénk”, és „Szlovákia nagyon, nagyon, nagyon fog szenvedni”. Amikor 2015 áprilisában azért került nehéz helyzetbe a Smer, mert kiderült, hogy az állami megrendelésekre dolgozó Váhostav nem fizet alvállalkozóinak és beszállítóinak, és emiatt számtalan kis céget fenyeget csőd, Fico bejelentette, hogy az egészről a KDH elnöke tehet, aki hajdan közlekedési miniszter volt. A Matovič-sorozatot most azért kellett műsorra tűzni, hogy hatástalanítsa a legújabb bomba ügyet, a „masszőrbotrányt”.

Ha egy bolt beindul… Az ország legismertebb orvosa pillanatnyilag Pavol Kostka. Klinikái 20 ezer eurós támogatást kaptak a kormányfő tartalékalapjából, az oktatási tárcától több mint félmillió eurót, a munkaügyi központtól 32 ezret, de az állami egészségbiztosító volt vele a legbőkezűbb: 3 millió eurós exkluzív szerződést adott neki. Masszázsra és hasonló terápiákra. Több mint elég. Hogy Fico és Kostka kapcsolata meglehetősen közeli, arról kellően árulkodik a kormányfő asszisztense, Mária Trošková óriási bakija. Ugyanis Kostka az üggyel kapcsolatos sajtónyilatkozatát a kormányfő asszisztensének számítógépén írták. Alighanem ez a magyarázat arra, hogy Kostka klinikái a legkifizetődőbb eljárássá tették a masszírozást az egész egyészségügyi ágazatban. Ezért kellett hát Ficónak gyorsan valami gumicsontot dobni a nép elé, hogy legyen min rágódni.

Fico kijelentette, hogy Matovič adócsaló, strómanokat használ, és leleplezése nagyon komoly közérdek. Ha igaza is lenne, hogy Matovič 2008-ban vállalkozóként csalást követett el, mostani leleplezésének Fico részéről van egy alapvető hibája. Kormányfőként hat éve volt odahatni, hogy az adóhivatal, a rendőrség és az ügyészség végezze a munkáját. Ha valami valóban közérdek, akkor az az, hogy az egész bűnüldözői és igazságszolgáltatási rendszer működjön, és a kormányfőnek nem kell csendőrt, főügyészt meg ítélőbírót játszania. Ha Fico azt állítja, bizonyítékai vannak rá, hogy Matovič 2008-ban adócsalást követett el, akkor ezek a bizonyítékok ellene is szólnak, mint egy olyan rendszer megteremtője ellen, ahol ezeket a bizonyítékokat nyolc évig hét lakat alatt tartják, hogy aztán akkor rántsák elő őket, amikor a Smer elnökének ez személyes érdeke.

Ha Matovič adócsalást követett el, akkor vádat kell emelni ellene és elítélni. Robert Fico a kormányfői székben eltöltött évek alatt semmit sem tett azért, hogy az igazságszolgáltatás a társadalom elvárásai szerint működjön, sőt, ő is felelős azért, hogy nem úgy működik. Bármit is követett el Matovič, az az állítása igaz, hogy aki a tolvajokat védi, az maga is tolvaj.

A szerző a Trend hetilap kommentátora

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?