A lakosság 70 százaléka fél a menekültektől

Pozsony |

<div>Szlovákia lakosságának 70 százaléka kifejezetten tart a menekültek érkezésétől, 49 %-uk szerint pedig csak kivételes esetekben kellene segíteni rajtuk - derül ki a Focus ügynökség felméréséből.</div><div>&nbsp;</div>

Szlovákia lakosságának 70 százaléka kifejezetten tart a menekültek érkezésétől - derült ki a Focus ügynökség felméréséből, melyet december 1. és 8. között végeztek el a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Szociológiai Intézetének megrendelésére.  A felmérésben összesen 1004 válaszadó vett részt. A menekültek Európába érkezése miatt "nagyon", illetve "eléggé" fél a megkérdezett nők 76,1, a megkérdezett ferfiak 64 százaléka. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a menekültek érkezésétől leginkább a 65 év feletti korosztály tart, legkevésbé a 18 és 24 év közöttiek - tájékoztatott  Miloslav Bahna és Robert Klobucký a SAV Szociológiai Intézetéből. A megkérdezettek 63,9 %-a ugyanakkor úgy véli, hogy a menekültek egyáltalán nem akarnak Szlovákiába jönni.  A válaszadók csaknem fele (49 %) szerint a menekülteken csak kivételes esetekben kell segíteni. 19,4 százalékuk szerint egyáltalán nem érdemelnek segítséget. Segítőkészebbnek bizonyultak azok, akik kevésbé félnek a migránsoktól, illetve a mélyen hívő emberek. Az 50 ezret meghaladó lakosságú városok lakói ugyanakkor kevésbé bizonyultak segítőkésznek a menekültek irányában. A legtöbben attól félnek, hogy ha megjelennek a menekültek, nőni fog a bűnözés és az iszlamista terrortámadások veszélye. Ezt tízből négy válaszadó gondolja így. Mások úgy vélik, hogy a migránsok képtelenek lennének beilleszkedni a társadalmunkba, és túl sok költséggel járna a befogadásuk. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?