300 millióból épít új szerelőcsarnokot a Volkswagen

Pozsony |

<div>A Volkswagen Slovakia pozsonyi üzemében ma rakták le az új szerelőcsarnok alapkövét, melyben a tervek szerint a Porsche Cayenne típusú gépkocsikat fogják összeszerelni. Robert Fico kormányfő szerint a 300 millió eurós befektetés &quot;üzemanyag&quot; a gőzerővel dolgozó szlovák gazdaságnak.&nbsp;</div><div>&nbsp;</div>

Fico rámutatott: Szlovákia ipari termelésének 45 százalékát az autógyártás teszi ki. Ebben az ágazatban 80 000 alkalmazott dolgozik, és további 200 000 embernek, elsősorban beszállítóknak biztosít állandó keresetet. "Túlléptük az évi egymillió autós álomhatárt, az egy főre számított autógyártásban világelsők vagyunk, és ha mindehhez hozzászámoljuk a rövidesen érkező negyedik autógyártót is, kijelnthetjük, hogy domináns nagyhatalom leszünk az autógyártás területén" - hangsúlyozta a miniszterelnök. Az új szerelőcsarnok alapterülete 90 000 négyzetméter lesz, az üzem teljes területe így meghaladja majd a 2 millió négyzetmétert. Az új csarnokban 400 alkalmazott kap helyet. A gyártás 2017 végén kezdődhet. A Volkswagen Slovakia jövőre ünnepli alapításának 25. évfordulóját. 1991 óta több mint 4 millió gépkocsit gyártottak le Szlovákiában. Az ország legnagyobb munkaadó, befektető és exportőr vállalatai közé tartozik, amely országszerte több mint 9900 dolgozót alkalmaz. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?