A világ leggazdagabb embereit nem érdeklik a hagyományos befektetések

Pénz

Három meghatározó területre ömlik a pénzük

Az ultragazdagok célja, hogy megőrizzék örökségüket és felhalmozott vagyonukat. Ezért is hajlamosak nagyon szelektívek lenni a pénzügyeiket illetően. Jelenleg 28 420 ultragazdag ember él a világon, akiknek vagyona meghaladja a 100 millió dollárt. Legtöbbjük New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben, Londonban és Pekingben él – derült ki a WRISE vagyonkezelő cég elemzéséből.

„Ezek a városok robusztus pénzügyi infrastruktúrával, élénk vállalkozói ökoszisztémákkal és jövedelmező ingatlanpiacokkal büszkélkedhetnek, ami vonzó célponttá teszi őket az ultragazdagok számára, akik ugyanilyen szelektívek, ha pénzügyekről van szó” – mondta Kevin Teng, a WRISE vezérigazgatója. Ez azt jelenti, hogy nem igazán fektetnek be a nem likvid eszközökbe – például a nyilvánosan forgalmazott részvények vagy kriptovaluták nem érdeklik őket. „A céljuk az örökségük és a felhalmozott vagyonuk megőrzése” – mondta Salvatore Buscemi, a Dandrew Partners vezérigazgatója. A szakértők ezek alapján az alábbi három olyan fő területet határoztak meg, ahová az ultragazdagok a leggyakrabban befektetik a pénzt:

Ingatlanok

A leggazdagabb 0,001 százalék portfóliójában gyakran szerepelnek nagyon erős, stabil ingatlanok. Ezek többnyire afféle A osztályú „trófeák” vagy befektetési ingatlanok, amelyek az elmúlt 15 évben épültek. A befektetési ingatlanok az ultragazdagok portfóliójának nagyjából 27 százalékát teszik ki.

Családi vállalkozások

Az ultragazdagok vagyonát többnyire családi cégek kezelik, amelyek nemcsak az örökségekről, hanem a hitelkártyákról vagy a folyó kiadásokról is gondoskodnak. Ezeknek a vállalkozásoknak gyakran saját alapítványaik és a nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokra szakosodott befektetési cégei is vannak. A családi vállalkozások száma 2019 óta globálisan megduplázódott, 2023-ban már több mint 4500-at jegyeztek be – a becsült összvagyonuk pedig eléri a hatbillió dollárt.

Sportcsapatok

Az ultragazdagok gyakran érdeklődnek a profi sportcsapatokban való részesedés iránt. Ez azonban egy nagyon elszigetelt iparág, ahová nehéz betörni. A sportcsapatokban való részesedés ezért a gazdagok számára egyfajta megnyilvánulási formája annak, hogy legitimálják státuszukat.

(trend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?