Kaliňák tavaly majd’ négyszázezret keresett

Pozsony |

<p>A miniszterek közül Robert Kaliňáknak megy a legjobban &ndash; derül ki a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatából.&nbsp;</p>

A legmagasabb 2014-es évi bevétellel a belügyminiszter büszkélkedhet. A 40 167 eurós miniszteri fizetése mellett 341 877 eurós más, nem pontosított bevétellel rendelkezett. Tomáš Malatinský, volt gazdasági tárcafőnök 25 714 euró fizetése mellett 60 869 euróra tett szert prágai és pozsonyi lakások bérbeadásával. Tomáš Borec igazságügyi miniszter 33 534 eurót keresett, ő ugyancsak bérbe adott lakások után 31 504 eurós bevételt könyvelt el. Marek Maďarič kulturális miniszter 33 534 euróján kívül még 1 395 eurót kapott. A kormánypárt többi tagja más bevételt nem mutatott ki, vagy alacsonyabb összegeket kaptak, mint az említett személyek.

A parlamenti képviselők közül Juraj Miškov, a SKOK párt alapítója állt tavaly a legjobban, 23 532 eurós parlamenti keresete mellett 604 344 ezer eurót söpört be ingatlanok és részvények eladásával, Richard Sulík rendes fizetése mellett 89 411 euróra tett szert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?