Kenőpénzt fogadtak el az FC Nitra játékosai

Pozsony |

<p>A rendőrség négy személyt gyanúsít a nyitrai labdarúgócsapat két 2011-es felkészülési meccsének manipulálásával. A négy név között a szeptemberben kirobbant szlovák bundabotrány három korábbi gyanúsítottja mellett egy új is szerepel, az aktualne.sk értesülései szerint egykori kapus Martin Trančík az érintett.</p>

A szlovák rendőr-főkapitányság szóvivőjének közlése szerint a nyitraiak MTK elleni, illetve Bohemians 1905 elleni barátságos meccséről van szó. 2011. januárjában az FC Nitra két játékosa, Rák Róbert és Ivan Hodúr (mindkettőjüket már szeptemberben meggyanúsították, csak akkor Rák összekötőként szerepelt az ügyben) 2011 januárjában M. T. összekötőn keresztül (az aktualne.sk szerint Martin Trančíkról van szó) ígéretet kapott Ivan Žigától (akit a bundamaffia szlovákiai fejének tartanak) arra, hogy 12 000 eurót kapnak az MTK elleni mérkőzés manipulálásáért. A bunda lényege az volt, hogy az MTK legalább két góllal nyerjen, és legalább négy gólt rúgjon. A február 1-jén Budapesten játszott találkozót 6:3-ra nyerte az MTK, a nyitraiak három gólja közül kettőt Hodúr szerzett. Hodúr ezért az eredményért legalább 5000 eurót tehetett zsebre, s ennek a minimum a felét társának adta.

Hasonló eset játszódott le a prágai Bohemians 1905 mérkőzése előtt. „Hogy a fogadási csalás sikeres legyen, a meccsen legalább három gólnak kellett esnie” – tájékoztatott Michal Slivka rendőrségi szóvivő. A február 8-án játszott mérkőzést a Bohemians 1905 2:1-re nyerte, a nyitrai gólszerző Hodúr volt. Ezért az eredményért Hodúr szintén legalább 5000 eurót kapott, és ebből minimum 1500-at adott oda Ráknak.

Ha a négy gyanúsított bűnössége bebizonyosodik, a megvesztegető Žiga és Trančík hat hónaptól három évig, míg a kenőpénzt elfogadó Rák és Hodúr háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Mind a négyen szabadlábon védekezhetnek.

Rák, Hodúr és Žiga a korábbi ügyben is érintett, szeptemberben ugyanis a rendőrség három egykori labdarúgót és négy jelenlegi DAC-játékost gyanúsított meg több találkozó manipulálásával. A gyanúsítottak közül akkor csak Ivan Hodúr állt a sajtó elé, többször hangsúlyozta, egyszeri megingásról van szó, csak egyetlen mérkőzés eredményét befolyásolta…

Peter Dedík, a Szlovák Labdarúgó-szövetség projektmenedzsere a szervezet poprádi kongresszusán pénteken arról beszélt, hogy a bundaügyben új nevek is felbukkanhatnak, s most képbe is került a 38 éves M. T., akit az aktualne.sk Martin Trančíkként azonosított. Az egykori kapus a Slovanban kezdte a pályafutását, védett Eperjesen, Trencsénben, vendégjátékosként megfordult a DAC-ban (de Kobr mögött csak a kispadon ült), de játszott Cipruson és Izlandon is. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?