Csúnya véget ért a DVSC kupakalandja

<p>A trencséni és a zsolnai csapat továbbjutott, míg a Senica, a Honvéd és a Debrecen kiesett a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában. Mivel a Győr szerdán elbúcsúzott a BL-selejtezőtől, egyetlen magyar csapat sem maradt állva a nemzetközi kupaporondon.<br />&nbsp;</p>

Ez negatív csúcsnak számít, a korábbi legrosszabb magyar produkció 2011-ben született, akkor a Paks utolsó állva maradt együttesként az EL selejtezőjének 3. körében esett ki.

Leckét kapott a Loki

Az idegenbeli 2:2 után még a legpesszimistább Loki-drukkerek sem számítottak arra, hogy kedvenceik Nyíregyházán 3:0- ra kikapnak a Strömsgodsettől. Pedig így történt. A norvég együttes alapos leckét adott a Debrecennek. „Tudtuk hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Jól kezdtük a visszavágót is, adódtak lehetőségeink, de egy szabadrúgás után elkerülhető gólt kaptunk – értékelte a meccset Kondás Elemér, a Loki edzője. – Sajnos a második góljuk is egy elkerülhető találat volt, szintén egy szabadrúgást követő kavarodás után. Ezt követően próbáltunk offenzívabban játszani, de a harmadik gól, ami a mi szempontunkból szintén balszerencsés körülmények között született, megpecsételte a sorsunkat.”

Gólokkal büntették a hibákat

Kettős vereséggel esett ki a Honvéd az újvidéki Vojvodinával szemben, a szerbiai 0:2 után Kispesten 3:1-re kapott ki. „A visszavágó előtt külön felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a Vojvodina úgy érkezik ide, hogy várni fog a hibáinkra, és ezt mindenféleképpen el kell kerülni. Ehhez képest rögtön az első félidőben sikerült két olyan gólt kapni, amely ki nem kényszerített hibából következett, és ezzel végképp elszálltak a továbbjutási esélyeink” – mondta Marco Rossi, a Honvéd olasz vezetőedzője, aki szerint az is döntő tényező volt, hogy a nyári átigazolási szezonban nem sikerült pótolni a távozó Lanzafamét és Martinezt. „Jó volt látni a találkozó előtt a játékosokon a nyugalmat az öltözőben és megfelelő mentális állapotot, ami meg is mutatkozott az eredményben” – szögezte le Marco Nikolics, a Vojvodina trénere.

Adi a trencséniek hőse

Rácáfolt a papírformára a kupaújonc trencséni együttes, amely az idegenbeli 0:0 után 2:1-re legyőzte az IFK Göteborgot. Nagyobb arányban is nyerhetett volna a Dubnicán játszó hazai csapat, Mazán az 54. percben büntetőt hibázott. Fanendo Adi bizonyult a meccs hősének, a 22 éves nigériai csatár lőtte a trencséniek mindkét gólját. „Rászolgáltunk a továbbjutásra, védenceim kitettek magukért, végig példásan küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye. Aktívan játszottunk, az első félidőben több helyzetet is kidolgoztunk – hangsúlyozta Ľuboš Nosický, a Trenčín szakvezetője. – A szünet után is mi irányítottunk, de már taktikusan futballoztunk. Kár a kihagyott tizenegyesért. A hajrá kaotikusra sikeredett, ám továbbjutásunk nem forgott veszélyben.” A trencséniek a selejtező 3. körében a román Astra Ploiestivel találkoznak.

Paur duplája döntött

Továbbjutott a zsolnai együttes, miután a 3:1-es szlovéniai vereség után a 21 éves Jakub Paur duplájával 2:0-ra nyert az Olimpija Ljubljana ellen. Nagyobb arányban is győzhettek volna a remekül játszó hazaiak, a vendégek a kapu előtt veszélytelenek voltak. „Jól kezdtük a meccset, aztán kicsit visszaestünk, de a félidő hajrája jól sikerült. Beszorítottuk az ellenfelet és a vezetést is megszereztük. Szünet után is az történt a pályán, amit mi akartunk, tudtuk, hogy a második találatunk után sem vehetjük vissza az iramot. A hajrában nem engedtük az Olimpiját a kapunk elé” – nyilatkozta Adrián Guľa, a zsolnaiak mestere. Az MŠK a következő fordulóban a horvát HNK Rijekával mérkőzik.

Elpuskázott erdőháti helyzetek

Nem bírt a Senica a Mladost Podgoricával, az idegenbeli 2:2 után odahaza 1:0-ra kikapott, s ezzel befejezte az EL-szereplését. A montenegrói bajnokság 6. helyezettje a Videoton után újabb skalppal dicsekedhet. Végigtámadták a meccset az erdőhátiak, ám gólt nem sikerült szerezniük, pedig már 1:1-gyel is továbbmentek volna. „Rendkívül csalódott vagyok, mert nagyon pechesen estünk ki. Nagy árat fizettünk azért, hogy elpuskáztuk a ziccereket, és csak kapufákig jutottunk” – hangsúlyozta Eduard Pagáč, a Senica trénere. „Ez a meccs is bizonyította, hogy nem mindig a jobbik csapat győz. Ilyen a foci” – mondta Nikola Rakojevic, a szlovénok vezetőedzője.(MTI, ns, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?