Csak szeptemberben indulhat a romareform

Pozsony |

<p>A nyár végéig nem készül el egyetlen törvénymódosítás sem a romareform kapcsán. Peter Pollák (OĽaNO), a roma közösségek kormánybiztosa szerint az első javasatok szeptemberre várhatóak.&nbsp;</p>

 

„Mintegy 100 intézkedést kell elfogadnunk ahhoz, hogy a romareformot el tudjuk indítani, ezt nem lehet egyik napról a másikra előkészíteni” – jelentette tegnap Pollák. A tavaly ősszel beharangozott reform ügyében az első törvényeket már tavaly decemberre ígérték, ám eddig még egyetlen jogszabálytervezetet sem mutattak be. Pollák most újra azt állította, hogy a kihágási törvény az elsők között lesz. „Napjainkban a szociális rendszerből élők elérhetetlenek a kihágások büntetése szempontjából” – utalt Pollák arra, hogy a szociális segélyből nem vonható le a kirótt bírság összege. Várhatóan átalakul majd a szociális rendszer is, a kormánybiztos szerint nagyon gyorsan, mivel Ján Richter szociális ügyi miniszter már heteken belül bemutatja a tervezett változásokat. Szerinte létre kell hozni egy köztes munkaerőpiacot, ahol a tartósan munkanélküliek is el tudnak majd helyezkedni. Erre már az előző kabinetek is kísérletet tettek, de ezek általában kudarccal végződtek. Ilyen volt például a Smer első kormányzása idején kialakított szociális vállalatok rendszere, amelyhez korrupciógyanús ügyek kapcsolódtak. Az oktatásügy területén Pollák újra a kötelező óvodai nevelésről beszélt, de azt nem részletezte, hogy ezt mikortól vezetné be a kabinet. (lpj, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?