Zsámbéki fieszta

Zsámbék. A hét végén megkezdődik a nyári zsámbéki színházi rendezvények ez évi programsorozata, különleges helyszínen a település melletti volt katonai raktárbázisból kialakított kulturális centrumban.

Zsámbék. A hét végén megkezdődik a nyári zsámbéki színházi rendezvények ez évi programsorozata, különleges helyszínen a település melletti volt katonai raktárbázisból kialakított kulturális centrumban.

A rendezvények sora határon túli együttesek bemutatójával veszi kezdetét, méghozzá Samuel Beckett: Godot-ra várva című darabját adják elő. Elsőként holnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház mutatkozik be, másnap a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tűzi műsorra, július 9-én pedig a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészei előadásában láthatják az érdeklődők a Beckett-darabot.

Július 20-tól négy estén át a debreceni Csokonai Színház támogatásával a zsámbéki együttes ősbemutatójára várják a közönséget, Cserna Szabó András: A Vendel tragédiája című művet tűzik műsorra Jámbor József rendezésében.

Július 29-én és 30-án III. Bázis Filmfesztivál néven dokumentum, animációs és kisjátékfilmek seregszemléje következik, amelyen szabadtéri vetítés keretében többi között Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című filmjét pergetik majd le.

Augusztus 18-tól három napon át határokon túli magyar amatőr színjátszók XV. fesztiválját tartják, ám a helyszín itt a zsámbéki romtemplomnál lesz. Erdélyi, felvidéki, vajdasági együttesek mutatkoznak be, s közöttük is különösen érdekesnek ígérkezik a szilágysomlyói magyar tannyelvű általános iskola színjátszó csoportjának előadása.

Szeptember 8-án pedig a raktárbázison a Zsámbéki Színházi Bázis és Bárka Színház mutatja be Ottlik Géza: Iskola a határon című darabját Vidovszky György rendezésében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?