Máté Csaba: „Ez szégyenteljes vereség volt”

NB I

A kieső helyre csúszott Debrecen labdarúgócsapata szombaton egy ötöst kapott a Pakstól. Érik az újabb edzőváltás az NB I-ben.

A cívisvárosban ráadásul már volt egy csere az idényben. A szezont még a szerb Szrdjan Blagojevics kezdte, de sorrendben 1 győzelem, 1 döntetlen majd 2 vereség után menesztették a posztjáról. Különösen az Újpest elleni lélektelen játék pecsételte meg a szakember sorsát, akit nem mellesleg a tavalyi év legjobb külföldi mesterének választottak.

Ehhez képest Máté Csaba negyedik meccsén a negyedik vereségét könyvelhette el a DVSC kispadján. Ráadásul ugyancsak romló tendenciával: a Nyírgeyháza és az MTK ellen fordulatos meccseken maradtak alul egyaránt 3:2-re. Aztán még mindig csak egy szűk vereség jött a Puskás Akadémia ellen, de gólt már nem sikerült szerezniük (1:0). A mostani válogatottszünet után is nagyon messze álltak ettől Dzsudzsákék, kaptak viszont ötöt a Pakstól hazai pályán. Úgy, hogy a félidőben már el is dőlt a meccs. Máté Csaba javára írandó, hogy nem próbált meg egy párhuzamos világot kreálni nyilatkozatában. 

„Eddig elmondhattuk azt, hogy nüanszokon múltak a mérkőzések. A mai nap ez abszolút nem így van, egy megérdemelt sokgólos vereséget szenvedtünk. Ez egy külön meccs a többi közül, eddig pozitívabbnak látszott a történet, fontos, hogy ne legyen még negatívabb – mondta az M4-nek Máté, aki korábban hosszú éveken át dolgozott a Ferencvárosnál asszisztensként. – „Mindig az edző felelőssége, hogyan állítja össze a csapatot. Ma, úgy néz ki, nem sikerült megtalálni a jó kezdőcsapatot. Az elejétől kezdve a Paks irányította a játékot. A legnagyobb probléma az, hogy úgy nézett ki, hogy a második gól után föl is adtuk volna a meccset. Ezt próbáltuk fölrázni a szünetben, hogy próbáljuk meg visszajönni a meccsbe, de sajnos ez sem sikerült. Ma szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk, ez osztálykülönbség volt a két csapat között.”

Az 54 éves edző természetesen nem kerülhette ki a jövöjét firtató kérdéseket sem. „Engem bocsátottak már el úgy, hogy tíz meccsből kilencet nyertem. Én ilyeneken nem nagyon gondolkodom, az a célom, hogy segítsem a klubot, itt nem az edzőnek a szerepe a fontos, hanem a klub, hogy egy tradicionális, nagy múltú klub ne ilyen helyzetben legyen” – jegyezte meg Máté Csaba.

Ha a szurkolókon múlna, valószínűleg a játékoskeretbe is belenyúlnának. Szombaton ugyanis kihívták magukhoz a játékosokat a meccs lefújása után, és levettették velük a mezeiket. Az épp a tévének nyilatkozó Megyeri Balázs kapusnak is ott kellett hagynia a kamerát, miután Dzsudzsák rákiabált: „Megyó, fejezzétek be a riportot! Nem a tévé az első, hanem a klub!”

Vasárnap kora estig mindenesetre nem érkeztek hírek debreceni változásokról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?