Most sem jött össze a komáromi pontszerzés, győztek a zólyombrézóiak Aranyosmaróton

kfc

Ezúttal sem szereztek pontot a labdarúgó Niké Ligában a komáromiak, a zólyombrézóiak 2:1-re győzni tudtak a KFC hazai pályáján, Aranyosmaróton.

A komáromiak a válogatottszünetben két tétmérkőzést is játszottak, a Slovnaft Cupban előbb Füleken, majd a besztercebányai Hamsik Academy-n győztek, így bejutottak a nyolcaddöntőbe.

A bajnokságban viszont nincsenek jó formában Radványi Miklós vezetőedző védencei, hiszen sorrendben a rózsahegyiektől, a zsolnaiaktól, majd a szakolcaiaktól is kikaptak. Utóbbi mérkőzésen ráadásul – amely a bennmaradás szempontjából is kiemelten fontos lehet – osztálykülönbséggel maradtak alul a komáromiak. Érdekesség, hogy a KFC a felkészülés során már összecsapapott a zólyombrézóiakkal, és akkor 4:1-es vereséget szenvedett.

A zólyombrézóiaktól a nyáron távozott Roman Skuhravý vezetőedző és néhány fontos játékos is, ennek megfelelően a vasgyáriakat sokan csak az alsóházba várják az idei szezonban. A csapat eddig ennek megfelelően szerepel, a tabella 9. helyéről várta a komáromiak elleni mérkőzést.

A zólyombrézói csapat az idei szezonban csak a szakolcaiakat és a nagymihályiakat tudta legyőzni, cserébe viszont ilyenkor kiszakad a gólzsák, az erdőhátiakat ugyanis 7:1-gyel, a zemplénieket pedig 4:1-gyel küldte haza.

Vasárnap a kilencpontosok csatája kétperces késéssel kezdődött Aranyosmaróton – még két perccel is a hivatalos kezdés időpontja előtt üres volt a pálya, és Nagy Feró ajánlotta a nyolc óra munkából, nyolc óra pihenésből és nyolc óra szórakozásból álló életvitelt diszkósított verzióban.

Aztán elkezdődött a mérkőzés, és egy-egy veszélytelen próbálkozást rögtön az első perc során feljegyezhettünk, a 4. percben pedig Sliacky és Voleský vezetett egy szép egyérintős akciót, de nem tették próbára Dankót. A rapszodikus kezdés után a vendégek tudták előbb stabilizálni játékukat, és jellemzően ők birtokolták a labdát. Több komáromi játékoson abszolút érződött, hogy az eddigi tíz forduló nem volt elég az akklimatizálódáshoz az élvonal szintjéhez...

A nagyon kevés néző okozta báj, hogy tulajdonképpen minden egyes szurkolói bekiabálást hallani lehetett a stadionban, és Kráľovič játékvezető is ízlelgethette a neki címzett frappáns és kevésbé frappáns beszólásokat is.

A 27. percben gólban tetőzött a vendégek dominanciája, jobb oldalról eljutott a labda Yirajangig, aki a komáromi kapussal szemben nem hibázott – a partjelző zászlója a magasba lendült les miatt, de a VAR a Premier League-et idéző sebességgel korrigált, így a játékvezető megadta a találatot, 0:1.

Gyorsan jöhetett volna a komáromiak válasza, de Sliacky közelről az égbe lőtt egy ziccert. A szünet előtt még egy egyenlítési lehetőség adódott a KFC előtt, de a remek helyről rúgható szabadrúgásba Šmehyl nem vitt elég erőt.

Összességében a szervezettebb vendégek megérdemelten vonultak egygólos előnnyel szünetre, nem is volt meglepő, hogy a komáromiak azonnal befogták intenzív melegítésre mongol légiósukat, Ganboldot.

A második félidőre Németh Tamás is kifutott a pályára, Špyrka és Sliacky az öltözőben maradt. A két új ember hatékony közreműködésével a KFC sokkal támadóbban lépett fel, de az első helyzetére csak az 51. percben került sor, amikor Németh beívelt szabadrúgása keltett zűrzavart Danko kapus előtt. A játék viszont fokozatosan kiegyenlítődött. A komáromiak másodjára is egy rögzített szituáció után voltak veszélyesek, egy szöglet után Diviš kapáslövése azonban elakadt a zólyombrézói védők rengetegében. Megjött a KFC-ultrák hangja, kedvenceik harciassága azonban görcsösséggel párosult.

Domináltak a lilák, egy laposan belőtt labda valahogy Markovič kezére keveredett. Glova nem ítélt tizenegyest, a döntést pedig a komáromi szurkolók megdöbbenésére a VAR-vizsgálat sem változtatta meg.

Glova nem éppen következetes teljesítményét az idő előrehaladtával a komáromi kispad is egyre intenzívebben kifogásolta, villant is egy sárga lap Saláta Kornélnak. „Csúszik ki a kezéből a meccs” – jegyezte Glováról mellettünk egy szlovák újságíró. Igaza volt, pedig nem tűnt egy kezelhetetlen meccsnek...

A hajrára fordulva összejött a komáromiaknak az egyenlítés – egy bal oldali szabadrúgást Ganbold csúsztatott meg, a túloldalon érkező Žák pedig közelről a hálóba lőtt. Nem sokáig maradt döntetlen, Galšík ugyanis éles szögből kapura lőtt, és bár védhető, sőt, védők által tisztázhatónak tűnt a szituáció, rezdült a komáromi háló, 1:2.

Az utolsó percekben a KFC nyomásában nem igazán volt átütő erő, így a lilák elszenvedték sorozatban negyedik vereségüket a bajnokságban. Következő hazai meccsüket november 2-án, a DAC ellen játsszák. 

Galéria
Jegyzőkönyv

KFC–Podbrezová 1:2 (0:1)

Gólszerzők: Žák (79.), ill. Yirajang (27.), Galčík (86.)

Játékvezető: Glova, 420 néző

Sárga lap: Žák, Špiriak, Ožvolda, ill. Faško, Paraj, Galčík

KFC: Trefil–Diviš, Pillár, Špiriak, Šmehyl–Ožvolda–Sliacky (46. Ganbold), Žák (87. Tóth), Špyrka (46. Németh), Tamás (72. Špalek)–Voleský (59. Sylvestr)

PODBREZOVÁ: Danko–Koštrna, Oravec, Markovič–Sanusi, Faško (55. Štefánik), Paraj, Ďatko (74. Chyla)–Galčík (90. Deml), Smékal, Yirajang (90. Juritka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?