Zrínyi, a (regény)hős

AJÁNLÓDunaszerdahely. Benkő László A Zrínyiek – A gránitlelkű című történelmi kalandregényét mutatja be ma a Vermes-villában a Családi Könyvklub.

AJÁNLÓ

Dunaszerdahely. Benkő László A Zrínyiek – A gránitlelkű című történelmi kalandregényét mutatja be ma a Vermes-villában a Családi Könyvklub. Az érdeklődők egy hősökkel teli korszak eseményeibe pillanthatnak bele, és megismerhetik a a Szigetvárt védő, „gránitlelkű” Zrínyi Miklós gróf személyes sorsát. A szerzővel 18 órától Nagy Erika beszélget.

Benkő László a magyar történelmi kalandregény egyik legnépszerűbb mestere. A nagy ívű Honfoglalás, Tatárjárás és Viharlovasok trilógiák szerzője új regényfolyamának első kötetével lép az olvasók elé, amelyben a 16. század első felétől indulva elegánsan vezet végig az európai és magyarországi történéseken. Az Oszmán Birodalom II. Szulejmán szultán hatalma alatt gőzerővel terjeszkedik, V. Károly német-római császár láthatóan nem képes mit kezdeni a török expanzióval. A legnagyobb veszély a II. Lajos király uralta Magyarországot és a mai Horvátországot fenyegeti, ahol a Zrínyi család mindenkinél keményebben és határozottabban lép fel a boszniai pasa portyázói ellen… A regénynek köszönhetően megfordulunk a kor legnagyobb csatáiban, részesei leszünk a kémjátszmáknak és a végvári harcoknak, közben pedig megtudhatjuk, miként alakul a történet narrátorának, Török Kristófnak és családjának sorsa a szigetvári hős árnyékában. A Zrínyi-trilógia első kötete mintegy előkészíti a talajt a költő és hadvezér Zrínyi Miklósnak, valamint egy kivételes asszonynak, Zrínyi Ilonának, akinek a tervezett regényfolyam harmadik kötete állít emléket. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?