Zombie, Under The Bridge – íme a leghíresebb 90-es évekbeli slágerek háttértörténete!

misdnvnsfdj

Az 1990-es évek elején a grunge zene dominált egészen az évtized közepéig. Ezekre a slágerekre milliók buliznak, pedig a legtöbbet közülük mély kétségbeesésben írták.

Az Under The Bridge talán a Red Hot Chili Peppers egyik leghíresebb száma. A dalt a zenekar frontembere, Anthony Kiedis heroin- és kokainfüggősége leküzdése után írta, miközben társai még mindig fogyasztottak marihuánát. A magány érzése visszarepítette őt a sötétebb napjaiba, amikor drogot vásárolt egy híd alatt Los Angelesben.

Bár a No Rain című szám videoklipje színessége miatt egyáltalán nem a depressziót juttatja eszünkbe, a Blind Melon basszusgitárosa, Brad Smith akkori barátnője depressziója által inspirálódva írta meg ezt a számot, aki egész nap aludt és panaszkodott, amikor nem esett az eső.

A Zombie című dal egy angliai robbantást dolgoz fel, mely során két fiatal fiú életét vesztette. A Cranberries azt szerette volna elérni, hogy a dal dühösnek hangzzon, kifejezve csalódottságukat. A dal gyorsan teret hódított, és a No Need to Argue a banda legkelendőbb albuma lett.

Az Offspring sosem kemény szövegeikről, inkább fülbemászó rifferől volt híres. Az olyan dalokkal, mint a „Why Don't You Get a Job” és a „Pretty Fly (For a White Guy)”, a banda inkább szórakoztatni akart, ahelyett, hogy állást foglalna valamilyen társadalmi problémával kapcsolatban. Ez megváltozott, amikor az 1998-ban megjelent a „The Kids Aren't Alright” című számuk. Míg a többi dal vicces és könnyed, ez a dal Amerika sötét oldalát mutatja be. Az énekes, Dexter Holland írta, miután ellátogatott szülővárosába, ahol észrevette, hogy sok egykori barátja és ismerőse nehéz időket él át.

A Pearl Jamet az 1991-ben debütáló albumuk, a Ten tette híressé. Első hallásra az „Alive” szinte felemelő dalnak tűnik – egészen addig, amíg mélyebben bele nem merülünk a szövegbe. A Vedder által írt dal egy fiatal fiú történetét meséli el, aki rájön, hogy a férfi, akit apjának tekint, a mostohaapja, és az igazi apja meghalt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?