Zöld utat kapnak a gyerekek Bodakon

vf

Színház, kézműveskedés, csónakázás, miniolimpia, szabadulószoba - és sok egyéb program várja július elején a gyerekeket az NFGreen Kids fesztiválon, a bodaki vadászháznál. 

A multikulturális és környezettudatos fesztivált a tavalyi nagy sikerre való tekintettel rendezi meg a színházi-nevelési foglalkozásokat tartó Vekker Műhely és a Gurigongo Symposium.

„Amikor tavaly várakozáson felüli számban érkeztek a gyerekek és szüleik az első NFGreen KIDS fesztiválra, világossá vált, hogy folytatnunk kell, mert hatalmas az érdeklődés” - mondta Czuczor Nóra szervező, a Vekker Műhely színész-drámatanára. „Civilben vettünk részt az akkor először megszervezett NFGreen fesztiválon, és annyira elvarázsolt minket a hangulat és a környezet, hogy felvetettük a dunaszerdahelyi NFG-seknek, mi lenne, ha csatlakoznánk hozzájuk. Szerettük volna, hogy a gyerekközönségnek is teljes értékű fesztiválban lehessen része, ne csak a délelőtti vagy koradélutáni programsávok szóljanak hozzájuk, hanem az esti program is olyan legyen, ami őket érdekelheti. Így született meg az NFGreen KIDS”.

ddddd

A bodaki vadászház melletti réten, a Duna-parton már július 3-án várják a sátrazó családokat, maga a fesztivál azonban július 4-5. között zajlik. „Olyan előadásokat hívtunk el, amik még nem voltak láthatók tájainkon, és normál esetben sok-sok kilométert kellene utazni értük. Ilyen például a celldömölki Soltis Lajos Színház, akik tavaly nagy sikert arattak Bodakon, vagy a Simorág TánCirkusz újcirkuszi előadása” - sorolja Czuczor Nóra.

ee

A Vekker Műhely tagjai az off-programok kitalálásába és megvalósításába saját gyerekeiket is belevonták, vagyis az NFGreen KIDS tényleg a gyerekekről fog szólni. A gyerek-szervezők többek között a saját korosztályuknak szóló szabadulószobát készítenek, de lesz egész napos kézműveskedés, palacsintasütés, indiánkalandos foglalkozás, bolhapiac és csónakkölcsönzés is - ez utóbbi természetesen szülői felügyelettel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?