ZENEZÓNA

A harmadik nekifutás
Az egykori Soundgarden frontembere, Chris Cornell és a volt Rage Against The Machine zenészei alkotta Audioslave első, 2002 novemberében megjelent albumát hatalmas várakozás előzte meg. A szakma és a zenerajongók egyaránt izgatottan várták, hogy az új együttes milyen stílust képvisel majd.

A harmadik nekifutás

Az egykori Soundgarden frontembere, Chris Cornell és a volt Rage Against The Machine zenészei alkotta Audioslave első, 2002 novemberében megjelent albumát hatalmas várakozás előzte meg. A szakma és a zenerajongók egyaránt izgatottan várták, hogy az új együttes milyen stílust képvisel majd. Nos, a tagok a klasszikus hardrock irányába vitték el hangzásvilágukat. A tavaly, május 23-án kiadott Out Of Exile című második lemezen zúzós rockdalok és lassúbb felvételek szerepelnek fele-fele arányban. A kvartett ezúttal túlzottan nem várakoztatja meg rajongótáborát, az utolsó simításokat végzi harmadik korongján, amely Revelations címmel várhatóan szeptember 4-én kerül a boltokba. „Tizenkét szerzemény lesz hallható rajta. Szinte egytől egyig olyanok, mintha a Led Zeppelint összekevernéd az Earth, Wind And Fire-rel, tehát zúzós hardrock funkyalapokkal vegyítve” – nyilatkozta Tom Morello gitáros. Az albumon helyet kap a Wide Awake című felvétel is, amely a Katrina hurrikán politikai visszhangja. Morello szerint ez eddigi legkritikusabb hangvételű daluk. (p, z)

Új megjelenési időpont

A harlemi Kelis pályafutásában hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, és bekerülhessen az élvonalba. Legtöbben 2003-as albuma, a Tasty, pontosabban a róla kimásolt Milkshake című dal kapcsán ismerik, pedig előtte már két lemezzel is próbálkozott. Azóta csak mások oldalán találkozhattunk vele: Enrique Iglesiasszal énekelt duettet I’m Not In Love címmel, és Britney Spears koncertjein lépett fel vendégként. A napokban a Jive Records közleményben tudatta, hogy az énekesnő eredetileg júniusra tervezett negyedik korongja, a Kelis Was Here augusztus 21-én jelenik meg. A lemez produceri munkálatait will.i.am vállalta el a The Black Eyed Peasből, és a népszerű dalszerző, Linda Perry keze nyomát is magán hordozza. (p, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?