Volt egy nagy csapat

Előszedtem az összes Neoton Família-hanghordozót, melyeket az évek során beszereztem. Napok óta ezeket hallgatom. Most éppen Csepregi Éva 1993-ban kiadott Fura világ című cédéje szól. A Volt egy nagy csapat című dal. Hát igen, volt egy nagy csapat, egy győztes nagy csapat. És valóban, mindent elért a pályán.

Előszedtem az összes Neoton Família-hanghordozót, melyeket az évek során beszereztem. Napok óta ezeket hallgatom. Most éppen Csepregi Éva 1993-ban kiadott Fura világ című cédéje szól. A Volt egy nagy csapat című dal. Hát igen, volt egy nagy csapat, egy győztes nagy csapat. És valóban, mindent elért a pályán. Legalábbis Magyarországon. Sőt, még nemzetközi téren is ismertté vált. Sajnos azonban többre nem futotta. Tudjuk jól, nem rajtuk múlott. Egyértelmű, a legtöbb dal megállta volna a helyét Európa bármelyik slágerlistáján.

A csapat népszerűsége az elmúlt években semmit sem csökkent. Rádiós szerkesztőként naponta tapasztalom, milyen sokan szeretik. Rengetegen kérik a nagy slágereket és a feledésbe merülteket is. Ez utóbbiakat – gondolom – a hűséges rajongók. Csak a kérések töredékét tudjuk teljesíteni, különben a kívánságműsorok kizárólag a Neotonról szólnának.

Emlékszem, a kilencvenes évek második felében milyen sokan követelték a „búcsúkoncertet”. Merthogy a nagy csapat elfelejtett elbúcsúzni a közönségétől a feloszlás előtt. Nehezen, de végül beadták a derekukat. Állítólag azért nem ment simán, mert a tagok között komoly nézeteltérések voltak. 1998. április huszonnegyedikén, György-napkor zsúfolásig megtöltötték a Budapest Sportcsarnokot. Az eseményről egy koncertlemez is készült. Az időzítés nem volt véletlen, mivel a csapat billentyűse, Jakab György 1996-ban súlyos betegség után elhunyt, és az ő tiszteletére tartották György-napon a koncertet. Ott és akkor bejelentették, hogy soha többé nem állnak össze. Hallottam ezt már sok zenésztől, aztán mégis… De azt hittem, hogy a Neoton Família tagjai ezt komolyan gondolják. Úgy tűnik, mégsem gondolták komolyan. Szerencsére? Igen, szerencsére! A nagy csapat rövidesen ismét összeáll, a Puskás Ferenc Stadionban lesz a buli. Csepregi Éva jelentette be az egyik kereskedelmi tévé reggeli műsorában.

Ezért szedtem elő a régi Neoton-lemezeket. Én már hangolódom a nagy eseményre. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?