Veszélyes éjszakai száguldás

Éjfél után két órakor a mentőszolgálat jelezte, hogy egy 30 éves férfit szállít a kórházba, aki autóbalesetet szenvedett az autópályán. Néhány perc múlva már hallani lehetett a szirénázó mentőt, amint a rendőrség kíséretében a fiatal férfit a kórházba szállította.

Eszméletlen volt, és látni lehetett, hogy állapota súlyos. A rendőrök azt mondták, ilyen balesetet még nem láttak. A felismerhetetlenségig összetört Octáviában a férfin kívül egy élettelen szarvas is volt. Úgy nézett ki, mintha a szarvas az első ablakon keresztül ugrott volna az autóba.

Vajon mi is történt? Az autópályán éjszaka alig volt forgalom, ami gyorshajtásra csábít. Csak a szembejövő autók miatt kell időnként a fényt tompítani. A sofőr biztonságban érezheti magát, alig érzékeli a sebességet…

Éjszaka csak olyan gyorsan szabad vezetni, hogy biztonságosan meg tudjunk állni. Természetesen a fény tompítása után le kell lassítani, hogy rendesen belássuk az utat. Néhány gépkocsivezető még tompított fénynél is gyorsan hajt, és nem látja az utat. Törvényszerű, hogy mindennek nekimegy, ami az útjába kerül a megvilágítatlan úton. ĺgy történhetett, hogy a szarvas nekicsapódott az autónak. A hirtelen tompított fénynek és a nagy sebességnek abban a pillanatban tragikus következményei lettek.

Nagyon kockázatos, – még ha egyedül is vagyunk az úton – erdei útszakaszokon gyorsan hajtani. Könnyen megtörténhet, hogy hirtelen elénk ugrik egy állat úgy, hogy már nem vagyunk képesek lefékezni. A gépkocsiban ülőkre nézve mindig tragikus következményei vannak annak, ha egy állat 100 km óránkénti sebességgel haladó gépkocsinak ütközik. Rendszerint senki sem éli túl az ütközést. A szarvas lényegében 100 km óránkénti sebességgel repült be az autóba. A közúti balesetek során az ember sérülésének mértéke és súlyossága az ütés erejétől függ. Ez az az erő, amely az ütés pillanatában hat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?