Versenyfutás az idővel

Bár már csak hat hét van hátra A Gyűrűk Ura – A király visszatér wellingtoni világpremierjéig, még mindig tartanak a film felvételei. Aggodalomra ugyanakkor nincs ok: Mark Ordesky executive producer szerint a trilógia befejező része elkészül a december 1-jei bemutatóig.

Bár már csak hat hét van hátra A Gyűrűk Ura – A király visszatér wellingtoni világpremierjéig, még mindig tartanak a film felvételei. Aggodalomra ugyanakkor nincs ok: Mark Ordesky executive producer szerint a trilógia befejező része elkészül a december 1-jei bemutatóig.

A Gyűrűk Ura-trilógiát gyártó New Line Cinemánál vezető beosztásban lévő Ordesky azt nyilatkozta az új-zélandi The Dominion Postnak, hogy a miniatűröket és a vizuális effektusokat fényképezik és adják hozzá a filmhez, ezek vágását Angliában végzik. A felvételek a főszereplőkkel már befejeződtek.

A 2004 novemberében megjelenő bővített DVD-változathoz a jövő év elején újabb felvételek készülnek, de a lap szerint nem valószínű, hogy a legfontosabb szereplőknek ismét a kamerák elé kellene állniuk, az azonban előfordulhat, hogy párbeszédek rögzítéséhez visszahívja őket Peter Jackson.

Ordesky arra számít, hogy a december 1-jei premieren ezúttal ott lesz Cate Blanchett, Liv Tyler, Viggo Mortensen és Ian McKellen is, akik az előző két epizód wellingtoni bemutatóján nem vettek részt.

Ordesky egyébként a 80-as évek vége óta jó barátja Peter Jacksonnak: megismerkedésük Jackson 1987-es Hullajó! című filmjéhez kötődik, amelyet Ordesky annak az amerikai cégnek próbált megvásárolni, amelynek akkor éppen dolgozott. Ez nem sikerült, kárpótlásul azonban Jackson írhatta a Rémálom az Elm utcában egyik epizódjának a forgatókönyvét – igaz, a megfilmesítés azóta is várat magára. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?