Versenyben A csapda is

Los Angeles. Az eredetileg több tucatnyi alkotásból álló lista kilenc filmre szűkült – az illetékes döntnökök végül ezekből választják majd ki az öt Oscar-jelöltet. Eredetileg 63 produkciót neveztek be országaik a rangos megmérettetésre, ez a tekintélyes lista szűkült most le kilencre.

Los Angeles. Az eredetileg több tucatnyi alkotásból álló lista kilenc filmre szűkült – az illetékes döntnökök végül ezekből választják majd ki az öt Oscar-jelöltet. Eredetileg 63 produkciót neveztek be országaik a rangos megmérettetésre, ez a tekintélyes lista szűkült most le kilencre. A versengők: a náci pénzhamisításról szóló Pénzhamisítók című osztrák produkció, a 70-es években játszódó brazil The Year My Parents Went on Vacation, a kanadai Days of Darkness című vígjáték, az izraeli Beaufort, Giuseppe Tornatore Az ismeretlen című munkája, a Mongol című kazah film, Andrzej Wajda Katyn című háborús drámája, Nyikita Mihalkov 12 című bírósági thrillere, valamint A csapda című szerb dráma, amely egy magyar produkciós cég közreműködésével készült.

A tavalyi berlini filmfesztiválon debütált A csapda márciusban Szófiában megkapta a nagydíjat, majd a wiesbadeni filmfesztivál három díját is elnyerte. Az elmúlt évben a legrangosabb filmfórumokon és számos ország, köztük Magyarország mozijaiban is látható volt. A csapda című film főszereplője egy fiatal és boldog belgrádi házaspár. Mladen és Marija nagyon szeretik tízéves fiukat, Nemanját. Bíznak abban, hogy hamarosan jobb napok jönnek, és a rendszerváltás nehéz évei után könnyebben megy majd a soruk. Nemanja azonban egy napon rohamot kap, és kiderül, ritka szívbetegségben szenved, amin csak külföldi operáció segíthet. A műtét árát nem tudják a szülők előteremteni, ezért hirdetésben kérnek segítséget. Egy rejtélyes „mentőangyal” jelentkezik, aki kifizetné a 30 ezer eurót, csupán annyit kér cserébe, hogy Mladen ölje meg egy ellenségét.

Az öt jelöltet jövő kedden hirdetik ki. Az Oscar-díjak kiosztására február 24-én kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?