Végzetes újjászületés

Jennifer Lopez a filmes kudarcai után új lemezével akart bizonyítani. A beharangozó dal, a Get Right sikere kapcsán még úgy tűnt, sikerül neki a visszatérés. Másfél hónappal a Rebirth című album megjelenése után azonban leszögezhetjük, hogy korongja a vártnál jóval roszszabbul fogy.

A Get Right klipjét Amerikában 2004 szilveszterén mutatták be a zenei televíziók. Rich Harrison és Usher szerzeménye egyértelműen telitalálat, az album legerősebb felvétele – ennek megfelelően kedvező fogadtatásra talált, például Nagy-Britanniában a kislemezlista élén debütált.

A Rebirth világszerte február huszonnyolcadikán került a boltokba. Az amerikai Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló eladási listáján a második helyen kezdett, viszont öt héttel a megjelenés után már csak néhány tízezer példány kelt el belőle, így a héten a csalódást jelentő huszadik helyen áll. Angliai fogadtatása még ennél is rosszabbul alakult, a legjobb helyezése a nyolcadik pozíció volt, és az elmúlt héten a negyvenötödik helyről a negyvenkilencedikre esett vissza. Igaz, a legtöbb európai országban azért jobban szerepel – például Magyarországon a harmadik helyig jutott. „Jennifer rendkívül elkeseredett, nagyon fel van dúlva. Nem érti, miért került leszálló ágba a karrierje” – idézett egy név nélkül nyilatkozó forrást a brit Daily Record című bulvárlap.

Az amerikai énekesnő a Ben Affleckkel történt viharos szakítás, majd Marc Anthonyval kötött váratlan esküvő miatt választotta a Rebirth (Újjászületés) címet az albumhoz – a (Can’t Believe) This Is Me című dal erről szól. Újult erővel és hangzással akart visszatérni, ami csak részben sikerült. Annak ellenére, hogy zeneileg számos érdekes és friss megoldást hallhatunk a korongon, Jennifer továbbra is hadilábon áll az énekléssel, amit a neves közreműködők és a stúdióbeli technika is csak részben palástol. A Get Right mellett mindössze két kiemelkedő, slágergyanús felvétel hallható az albumon – a Cherry Pie és a Still Around.

A szakemberek mégsem a gyenge produkcióval magyarázzák a vártnál alacsonyabb eladási adatokat, hanem az énekesnőt teszik felelőssé, mivel nem indult turnéra, és a hírek szerint nem igazán törődik lemezének népszerűsítésével. (péjé, z, d)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?