Vasárnapig tart az Inakosť filmfesztivál

film

A Mladosť és a Klap moziban, valamint a Képzőművészeti Egyetem Film- és Televíziós Tanszékének mozijában vetítik az Inakosť filmfesztivál filmjeit, melyen leszbikus, meleg, bi- és a transzexuális témájú filmeket láthat a közönség.

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a queer filmek hazai mustráját. A fesztivál idén a Slovenská Tepláreň című rendezvénysorozat része, melyet a Vár utcai kettős gyilkosság kapcsán hirdettek meg a szervezők azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a hazai kulturális élet kiáll az LMBTQI+-emberek mellett.

Idén rövidfilmeket, sőt sorozatokat is nézhet a közönség, míg a fő szekcióban nemzetközi filmfesztiválokon is sikeres egész estés produkciókat vetítenek. Ilyen például a Gianni Amelio rendező Hangyák ura című életrajzi filmje, mely az olasz drámaíró és rendező, Aldo Braibanti életébe enged bepillantást, és ilyen Adam Kalderon Úszó című filmje is, amely egy izraeli úszótehetség megpróbáltatásait járja körül. Marco Berger queer témákkal foglalkozó argentin filmrendező alkotásait már számos alkalommal vetítették a filmfesztiválon – most a Horseplay című, idén bemutatott vígjátékát nézheti meg a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?