Ünnepi programok a Pátria rádióban

A húsvéti ünnepek alatt reggel nyolctól este hatig közvetítünk. Nagypénteken 8.30-kor Áldott fiam, Szent Jézusom címmel ökumenikus egyházi műsort közvetítünk.

A húsvéti ünnepek alatt reggel nyolctól este hatig közvetítünk. Nagypénteken 8.30-kor Áldott fiam, Szent Jézusom címmel ökumenikus egyházi műsort közvetítünk. Kassai Gyula örösi lelkipásztor és Tóth László boldogfai esperes hirdetnek igét, majd Burián László ebedi esperes és alapiskolás hittanosok idézik fel a nagypénteki eseményeket. A 10 órai hírek után dr. Sebők Károly nyugdíjas gyógyszerész beszél hivatásáról. 10.30-tól Csontos Vilmos és Kulcsár Ferenc megzenésített verseit a Borostyán együttes adja elő. 10.50-kor a Tavasz hoz fürge szellőt című irodalmi műsorban elhangzik egy-egy Dsida Jenő- és Szabó Lőrinc-vers, meghallgathatják, mit írt Kosztolányi a szegényekről. Vajkai Miklós három húsvéti versét mondja el. 11.30-tól az Akárha élnél című riportműsorban olyan édesanyák szólalnak meg, akik már átélték a legnagyobb fájdalmat, gyermekük elvesztését. A déli hírek után zenekari feldolgozásokat hallanak Banyák Istvántól és zenekarától. 13.05-kor portréműsor kezdődik a galántai Szanyi Mária néprajzkutatóról, pedagógusról. Nagypénteki szokásokat, énekeket és imákat mutatunk be Nyitragesztéről 13.30-tól. A 14 órai hírek után megtudhatják, hogyan él a 92 éves giccei Kelemen Andor. 14.35-kor Kívánságműsor. 15.05-től a magyarul beszélő romáknak közvetítünk. A 16 órai hírek után a Magyar évszázadokban a magyarországi betyárságról lesz szó. A Kilátóban Lampl Zsuzsa szociológus annak a felmérésnek az eredményeiről beszél, amelyet tavaly végeztek a szlovákiai magyar fiatalok körében. 17.05-kor részleteket hallanak Bach Máté passiójából. A chicagói szimfonikusokat Solti György vezényli.

Nagyszombaton a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdünk 8 órakor. Szó lesz az MKP választási programjáról, Török Gábor politológus a magyarországi parlamenti választások kimenetelét elemzi. Vendégünk lesz egy Izraelben kiképzett testőr, megtudjuk, hová tüntették el a kassai Szent Vencel szobrot, és gyermekek mondják el, hogyan várják a húsvétot. 11 óra után orvosi tanácsadónkban a hoszszú utazások egészségi kockázatáról hallanak. Honismereti sorozatunkban az érsekújvári Kossuth-szobor történetével foglalkozunk. Fél tizenkettőkor a Hazai tükörben Sókszelőcére látogatunk el. Irodalmi műsorunk, a Téka 13 órakor jelentkezik. A téma a régi falu és a húsvét. Részlet hangzik el Szabó Pál regényéből, és Turczel Lajos szülőfalujába, Szalkára kalauzolja el a hallgatót. A fél kettőkor kezdődő Keresd a nőt! című műsor elején a mellrák rizikófaktoraival és megelőzésével foglalkozunk. A műsor vendége Koltay Róbert színművész, akit egyebek között a nőkről faggatunk. 15 órakor jelentkezik az Élő reménység című egyházi műsor, amelyben beszélgetést hallhatnak a magyarországi Hospic szolgálatról, bemutatjuk a Farnadi Katolikus Közösséget, s arról is szólunk, miként lehet pasztorációs szolgálatokat végezni a vegyes lakosságú területeken. Az egyházi műsor után Tolnay Klári és Márkus László sanzonokat énekel. A 16 órai hírek után a Köszöntőt hallgathatják, majd a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

A húsvétvasárnapi és húsvéthétfői műsorokról az Új Szó szombati számában olvashatnak. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?