Ünnepi programok

Szilveszter reggelén 7 órakor hírekkel, sportösszefoglalóval kezdjük közvetítésünket. 8.30-tól kezdődő Irodalmi görbetükör c. összeállításunkban irodalmi paródiák hangzanak el Boráros Imre, Benkő Géza, Gál Tamás, Kiss Szilvia és Ropog József tolmácsolásában.

Szilveszter reggelén 7 órakor hírekkel, sportösszefoglalóval kezdjük közvetítésünket. 8.30-tól kezdődő Irodalmi görbetükör c. összeállításunkban irodalmi paródiák hangzanak el Boráros Imre, Benkő Géza, Gál Tamás, Kiss Szilvia és Ropog József tolmácsolásában. Megszólal Tőzsér Árpád, Mészáros András és Hizsnyai Zoltán is. 9 órától Tallózó. 10 órakor kezdődik a kétórás Szilveszteri Turmix. 13 órától l8 óráig tart a Szilveszter 2004 c. összeállítás. 15 órától közvetítjük a Szentpéteren készült vidám, zenés műsorunkat, jeles hazai magyar művészek közreműködésével. Meghallgathatják vendégünk, Soltész Rezső táncdalénekes műsorát is, de nem hiányzik majd a meglepetésvendég és a bakiparádé sem.

Szombaton 7 órakor hírekkel kezdődik az Ünnepi reggel. 8 órától Johann Strauss, Kálmán Imre és Lehár Ferenc muzsikája csendül fel a népszerű hegedűművész, André Rieu és zenekarának tolmácsolásában. 9 órától újévi ökumenikus egyházi műsort közvetítünk. Utána egyházi zene szól, az amszterdami Liszt Ferenc kórus és zenekar előadásában részleteket hallanak Mosonyi Mihály C-dúr miséjéből. A 10 órai hírek után Petőfi Sándorra emlékezünk az Ablak az időbe c. irodalmi összeállítással. 10.35-től a dzsessz kedvelőit várjuk a készülékekhez: a magyarországi László Attila-Oláh Kálmán Quartetnek a Szlovák Rádióban rögzített koncertjéből hallhatnak ízelítőt. 11 órától Mesevilág. 11.30-kor a Délidő vendége Bugár Béla, a parlament alelnöke, az MKP elnöke. 13 órától közvetítjük Ivan Gašparovič államfő újévi beszédét. A közelmúltban ünnepelni hívták Galántára az egykori Népes tagjait, hogy 50 évvel ezelőtti megalakulásukra emlékezzenek. A 13.30-kor kezdődő összeállításban az alapítókat és a volt tagokat szólaltatjuk meg. Az új év első Zenés köszöntője 16.05-kor kezdődik. Közvetítésünk utolsó félórájában, a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor 7 órakor. A 8 órai hírek után: A hét Londonban. 8.40-kor kezdődik az Aki tudja, írja meg c. komolyzenei fejtörőnk. A 9 órai hírek után katolikus műsorral jelentkezik a Világosság. 10 órakor hírek, sporthírek, majd Gyerekzsúr. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük. Nyitrai Nóra és Lakatos Tamás rengeteg poénnal, humoros történettel várja a hallgatókat. 13 órától kerekasztal-beszélgetést közvetítünk Szlovákia politikai, gazdasági kilátásairól, a résztvevők: Csáky Pál miniszterelnök-helyettes, Hunčík Péter, a Márai Sándor Alapítvány igazgatója és Lovász Attila publicista. 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp. Benne dr. Radnai Gyula fizikus a Pozsonyban tevékenykedett 19. századi fizikusokról beszél, dr. Nagy Sándort, a magyar hegymászók szövetségének elnökét utazásairól és kalandozásairól, dr. Pálffy Géza történészt Szent István koronájáról kérdezzük, majd bemutatkozik a komáromi Brigetio kamaraegyüttes. 15 órakor Nevelők fóruma. A 15.30-kor kezdődő Hazai tájakon c. néprajzi összeállításban az újévkezdéshez kapcsolódó énekeket és szokásokat mutatunk be Szesztáról és Tardoskeddről. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?