Ünnepi műsorok március idusán az MTV-ben

Bőséges műsorkínálatot ajánl nézőinek ma a Magyar Televízió. A választékban helyszíni közvetítések, ifjúsági műsorok és az ünnepi hangulathoz illő filmek szerepelnek.
Az m1-en öt órakor jelentkező Hajnali gondolatok a szabadságharc egy kevésbé ismert eseményéről ad hírt 1848 unitárius emlékei címmel.

Bőséges műsorkínálatot ajánl nézőinek ma a Magyar Televízió. A választékban helyszíni közvetítések, ifjúsági műsorok és az ünnepi hangulathoz illő filmek szerepelnek.

Az m1-en öt órakor jelentkező Hajnali gondolatok a szabadságharc egy kevésbé ismert eseményéről ad hírt 1848 unitárius emlékei címmel.

Kilenc órakor a Kossuth térről, a díszszemléről és az ünnepélyes zászlófelvonásról láthatnak beszámolót az érdeklődők, amelynek a végén a közjogi méltóságok megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát. Innen az ünneplő tömeg átvonul a Batthyány örökmécseshez.

9.35-kor folytatódik a közvetítés a Batthyány örökmécsestől.

11.00 órakor a Múzeumkertből dramatikus zenés műsort követi az MTV, majd két óra múlva, a főváros ünnepi műsorát sugározza a köztévé a Március 15. térről. Este nyolc órakor díszelőadással záródik a közvetítések sora a Művészetek Palotájából.

Az ifjúság figyelmét keltheti fel a 1000-szer Júlia – Feleségek felesége című délelőtti film, amelynek története szerint a költő fia, Petőfi Zoltán és fiatal színészekből álló társulata 1869. március 15-én színielőadás kereteiben emlékeznek meg Szendrey Júliáról, az egy évvel korábban elhunyt édesanyáról. Ugyancsak az ifjúságnak szól a Szalmabábúk lázadása című film kora délután, majd az örökzöld Pál utcai fiúk magyar-amerikai változatát sugározza az m1.

Az esti filmprogram Jókai Mór jegyében telik el, A fekete gyémántokban Berend Iván, a tudós, világfi és párbajhős romantikus történetével ismerkedhetnek meg a képernyő előtt ülők (m1), a másik csatornán az 1848-as forradalom eposza, a Kőszívű ember fiai első része tekinthető meg. Mindkét alkotást Várkonyi Zoltán rendezte, a kamera mellett olyan mesterek álltak, mint Hildebrand István és Illés György.

Éjfél előtt az Ez az ő napja, 48-as portrék című összeállítás zárja a jeles napi ünnepi programot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?