Újul a Petőfi-szobor

Pozsony. Tegnap a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság részéről sor került a pozsonyi Petőfi-szobor restaurálási munkáinak ellenőrzésére. Ezzel kapcsolatban Duka Zólyomi Árpád, a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság elnöke elmondta: „Megelégedéssel állapíthatjuk meg, hogy a szobor felújítása jól halad.

Pozsony. Tegnap a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság részéről sor került a pozsonyi Petőfi-szobor restaurálási munkáinak ellenőrzésére. Ezzel kapcsolatban Duka Zólyomi Árpád, a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság elnöke elmondta: „Megelégedéssel állapíthatjuk meg, hogy a szobor felújítása jól halad. Annak ellenére, hogy nem egyszerű technológiával kellett eltávolítani a pórusosságot, a repedéseket, az átitatásokat.” A restaurátorok számos kiigazítást már végrehajtottak, Petőfi arca is rendben van már, készül a hiányzó részek modellezése, a kard modellje már készen van. Természetesen további munkákat kell még elvégezni. Ki van ásva és betonozva a gödör, amelybe a szobor alapját állítják majd, és hamarosan hozzákezdenek a szoboralapzat felépítéséhez. „Ami a pénzügyi helyzetet illeti – nyilatkozott Duka Zólyomi Árpád –, szeretném elmondani, hogy a felhívás megjelenése óta szinte rendszeresen érkeznek kisebb-nagyobb adományok, száztól ezer koronáig. Ennek mi nagyon örülünk, mert biztosítja számunkra a helyreállítási munkák befejezését. Egy biztos: a felújított Petőfi-szobor ünnepélyes leleplezésére az ígért időpontban, március 15-én kerül sor.” (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?