Újraírják a Trója zenéjét

Nem felelt meg az Oscar-díjas Gabriel Yared szerzeménye a Trója készítőinek, így egy másik Oscar-díjas komponista, James Horner fog zenét írni a Brad Pitt és Orlando Bloom főszereplésével készült filmeposzhoz, amely alig másfél hónap múlva kerül a világ mozijaiba.

A Tróját május 13-án mutatják beA Music from the Movies nevű site szerint Yared, aki olyan filmekhez komponált zenét, mint Az angol beteg, A tehetséges Mr. Ripley, Az angyalok városa vagy a Hideghegy, Londonban rögzítette a Trója zenéjét, az azonban nem nyerte el Wolfgang Petersen rendező és a producerek tetszését.

A Yared helyére felkért James Horner az IMDb adatbázisa szerint 1978 óta 141 filmhez írt zenét: a többi között a Titanichoz, a Rettenthetetlenhez, az Egy csodálatos elméhez és az Apollo 13-hoz. Idén szerezte hatodik Oscar-jelölését a Ház a ködbenért (Yaredet is jelölték a Hideghegyért), de a díjat Howard Shore vihette haza A Gyűrűk Ura – A király visszatér zenéjéért.

A Tróját Magyarországon és Szlovákiában is egyaránt május 13-án mutatják be, a világpremierrel egy időben és a Homérosz ihlette látványos filmben Brad Pitt alakítja majd az arrogáns, lázadó, legyőzhetetlennek tűnő harcost, Akhilleuszt, aki dicsvágytól hajtva Trója ellen indul, hogy Agamemnón seregébe állva legyőzze a falakkal védett várost, és visszarabolja Menelaosz király feleségét, Helénát (Diane Kruger), akit szenvedélyes kapcsolatuk végkifejleteként a trójai herceg, Parisz (Orlando Bloom) rabolt el.

Agememnónt (Brian Cox), Menelaosz király testvérét nemcsak annak a megtorlása vezérli, hogy belegázoltak az ő és fivére becsületébe, hanem a vágy is, hogy uralmat szerezzen Trója városa felett. ĺgy az összes akháj királyhoz fordul, hogy segítsenek visszaszerezni a királynét a Priamosz király (Peter O’Toole) uralta városból, melynek fő védelmezője a király fia, Hektór (Eric Bana). Tróját azonban még egyetlen hadseregnek sem sikerült bevennie, így az egyetlen remény: Akhilleusz. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?